Finn Aasheim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Finn Aasheim
Født16. apr. 1946Rediger på Wikidata
Død8. apr. 2008Rediger på Wikidata (61 år)
BeskjeftigelseRedaktør Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Finn Aasheim (født 16. april 1946, død 8. april 2008 i Oslo) var redaktør for Klassekampen i avisens tidlige periode.

Aasheim tok examen artium på Grefsen gymnas i 1965, og ble etterhvert med i Grefsen-Sinsen SUF. Aasheim ble tidlig involvert i arbeidet med avisen Klassekampen. Fra avisens andre nummer i 1969 til det fjerde nummeret var han redaktør sammen med Anders M. Andersen. Etter så å ha vært redaktør alene en stund utgjorde han et redaktørteam sammen med Sigurd Allern, inntil Allern tok over sommeren 1970. Redaktørarbeidet i Klassekampen innebar på den tiden også deltagelse i alle produksjonsledd, i distribusjon og salg.

Som nyutdannet samfunnsviter ble Aasheim i 1970 ansatt i Helsedirektoratet. Fra 1972 var han involvert i arbeidet for mennesker med psykiske lidelser, og hadde frem til sin død flere tillitsverv og lederstillinger, som kontorsjef i Statens helsetilsyn og fungerende avdelingsdirektør i avdeling for psykisk helse i Sosial- og helsedirektoratet. Aasheim var fra 1988 til sin død med i rådgivende komité for prinsesse Märtha Louises fond. Han var dessuten sentral i gjennomføringen av Opptrappingsplanen for psykisk helse (19992008).

Finn Aasheim var sønn av Normann Anker Aasheim og Eva Stubberud («Mor Soon»). Han var gift med Anne Steigan, og svoger til Pål Steigan.

Kilder[rediger | rediger kilde]