Fiat Abarth 1500 Coupé

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Fiat Abarth 1500 Coupé
Abarth 1500 Biposto cropped.jpg
ProdusentFiat / Abarth
Produsert1952
KlasseKonseptbil
KarosserityperTodørs coupé
Tekniske data
Motor1.5 liter

Abarth 1500 Biposto Coupé var en konseptbil bygget for den italienske bilprodusenten Abarth av designhuset Bertone, og designet av Franco Scaglione, i 1952. Bilen ble første gang presentert på bilutstillingen i Torino i 1952. Modellen er den første Franco Scaglione designet for Bertone, og er også en av de aller første Fiat-baserte Abarth-modellene. Mange mener 1500 Biposto Coupé også var forgjengeren til den senere BAT-serien av konseptbiler fra Bertone, da bygget for Alfa Romeo som en serie studier av aerodynamikk.

Under panseret satt en 1.5-liters motor med fire sylindre på rekke og to forgassere, med en effekt på 75 hestekrefter. Denne var koblet til en firetrinns manuell girkasse.

Etter presentasjonen på bilutstillingen i Torino ble bilen, som kun var bygget i ett eksemplar, kjøpt av Packard og fraktet til Detroit, USA, hvor Packars designstudio overtok bilen. Etter at disse var ferdige med bilen ble den gitt som gave til Richard Austin Smith, redaktør for magasinet Fortune, som takk for at han hadde foreslått et slagord til en reklamekampanje for Packard, som senere ble brukt. Bilen ble overlevert til Smith i juli 1953, som beholdt den frem til sin død, da den ble solgt på auksjon.