Felix von Heijden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Felix von Heijden
FødtHerman Carel Felix Clotilde von Heyden
11. mai 1890
Weerselo
Død17. november 1982 (92 år)
Boxtel
Beskjeftigelse Fotballspiller, tennisspiller, politiker
Nasjonalitet Kongeriket Nederlandene
Sportfotball
Posisjonmidtbanespiller
Klubb(er)NEC Nijmegen, Nederlands herrelandslag i fotball (19121920)

Herman Carel Felix Clotilde von Heijden (født 11. april 1890 i Weerselo, død 17. november 1982 i Boxtel) var en nederlandsk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Von Heijden var med på det nederlandske fotballaget som kom på tredjeplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen.[1] Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten av første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Nederland som hadde tapt semifinalen til Belgia med 0-3 fikk da en mulighet å spille om sølvmedaljene. De fikk møte Spania i en sølvfinale, Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike, som tapte semifinalen mot Nederland, hadde reist hjem en mulighet til å spille om sølvplassen. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene.

Nederland tapte sølvfinalen til Spania med 1-3 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Felix, Jonkheer von Heijden Bio, Stats, and Results». Olympics at Sports-Reference.com. Besøkt 29. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]