Feøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Feøy havn
(Bilde: Emathias)

Feøy (også Føyno)[1] er en øygruppe i Karmøy kommune, beliggende mellom Karmøy og Utsira. Feøy har et areal på 1,3 km² og om lag 30 fastboende. Her ligger barneskolen Feøy skole. Det er daglig rutebåt til Haugesund og arbeidsrute til Torvastad som muligjør dagpendling til jobb, da overfarten tar bare 10 min. På første halvdel av 1900-tallet var det nikkelgruver på Feøy, som ellers har vært preget av gårdsbruk og fiske. Det finnes mange eksempler på gårdshus som er omgjort til feriebolig. I dag har øya en god del villsauer som beiter store deler av året. Ellers driver man i dag med oppdrettsanlegg på Feøy.

Feøy er en svært populær ferieøy med sine skjærgårdslignende viker og kanaler, og idylliske friluftsområder. Mange har bygget hytte eller skaffet seg eldre bolighus som de bruker til feriebolig. Det er også mulig å leie hytte/hus her om sommeren.

Ved kaien der rutebåten ankommer, finnes det en liten landhandel etter gammel stil. Ellers finnes det også en kafé, Feøy Brygge, som er åpen for matservering i sommermånedene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Føyno». Faktaark. Kartverket. Besøkt 10. oktober 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]