Fabelprosalauget

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fabelprosalauget
Fabelprosalaugets logo, designet av Kristian Kapelrud
Stiftet2014
LandNorge

Fabelprosalauget er en norsk interesseforening for forfattere som skriver fantastisk litteratur, det vil si fantasy, rollespill, science fiction, eventyrhistorier, grøssere og fortellinger i liknende sjangre.[1] Foreningen ble stiftet våren 2014 og hadde da omkring femti medlemmer.[1] Det første styret bestod av fabelprosaforfatterne Mari Moen Holsve (leder), Jon Ewo (nestleder), Martin Fyrileiv (regnskap) og Kristine Tofte (vara).[2]

Foreningen har hentet navnet fra «fabelprosa», et begrep som forfatterduoen Bing & Bringsværd utviklet.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b dagsavisen.no 26.april 2014: Ny fabelaktig forening Arkivert 2. mai 2014 hos Wayback Machine.
  2. ^ «Fabelprosalauget». Forfattersentrum. 2014. Besøkt 10. august 2020. «Lørdag 15. mars 2014 samlet et utvalg av norske fantasy- og science fiction-forfattere seg på Norcon-festivalen i Oslo. Formålet var å stifte Fabelprosalauget. Fabelprosalauget er en forening for forfattere av fantasy, science fiction, grøssere og rollespill. Foreningens hovedhensikt blir å fremme og synliggjøre norsk fantastisk litteratur.» 
  3. ^ Helene Madsen (2017). «Fabelprosa». Bergen Offentlige Bibliotek (norsk). Besøkt 10. august 2020. «Fantastisk litteratur kan være så mangt, og det er ikke begrenset til en enkelt sjanger. Men vi kaller alt for fabelprosa, et navn som Bing & Bringsværd kom opp med for å samle alle sjangrene under ett.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]