Fabelprosa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Fabelprosa er et annet navn, utviklet av den norske forfatterduoen Bing & Bringsværd, på alle slags typer fantastisk litteratur: fantasy, grøsser og science fiction.[1]

Fabelprosalauget[rediger | rediger kilde]

I 2014 gikk en gruppe unge forfattere sammen om å stifte Fabelprosalauget som en interesseforening for å «synliggjøre og fremme norsk fantastisk litteratur».[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Helene Madsen (2017). «Fabelprosa». Bergen Offentlige Bibliotek (norsk). Besøkt 10. august 2020. «Fantastisk litteratur kan være så mangt, og det er ikke begrenset til en enkelt sjanger. Men vi kaller alt for fabelprosa, et navn som Bing & Bringsværd kom opp med for å samle alle sjangrene under ett.» 
  2. ^ «Fabelprosalauget». Forfattersentrum. 2014. Besøkt 10. august 2020. «Lørdag 15. mars 2014 samlet et utvalg av norske fantasy- og science fiction-forfattere seg på Norcon-festivalen i Oslo. Formålet var å stifte Fabelprosalauget. Fabelprosalauget er en forening for forfattere av fantasy, science fiction, grøssere og rollespill. Foreningens hovedhensikt blir å fremme og synliggjøre norsk fantastisk litteratur.» 
P literature.svgDenne litteraturrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.