Experian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Experian
Org.formOffentlig aksjeselskap
BransjeBransjetjenester
Etablert1980
DatterselskapCreditinform
Eierandel iFreeCreditScore.com
HovedkontorDublin
LandTyskland
StyrelederMike Rogers (1. juli 2017)[1][2]
Adm.dir.Brian Cassin (16. juli 2014)[3][2]
Antall ansatte 17 000 (2015)
Nettstedwww.experian.com

Experian er et globalt selskap med hovedvirksomhet innen kredittinformasjon. Selskapet er børsnotert i London og en del av FTSE 100-indeksen. Hovedkontoret ligger i Dublin i Irland, med operasjonelle hovedkvarterer i Nottingham i Storbritannia og Costa Mesa i California. Experian har 15 500 ansatte og kontorer i 38 land. Selskapet hadde i 2008 en omsetning 2,9 milliarder . Experians kunder omfatter alle typer foretak innen bransjer som spenner fra bank, finans, forsikring og telecom til media, detalj, industri og offentlig sektor.

Selskapet leverer løsninger for kredittvurdering, beslutningsanalyser og markedsføring. Formålet er å legge til rette for å treffe beslutninger med ønsket risiko og høyest mulig kommersiell og finansiell lønnsomhet.

Experian i Norge har inngått et samarbeid med fintech-aktøren Defero[4], som går ut på å tilby privatpersoner gratis innsyn i egne kredittdata.

Experian i Norge[rediger | rediger kilde]

Experian Norge har kontorer på Majorstuen og Kirkegata i Oslo, i tillegg til en databaseavdeling i Brønnøysund. Selskapet er representert i Norge med tre divisjoner, henholdsvis Experian Credit Services, Experian Marketing Services og Experian Decision Analytics.

Experian Credit Services[rediger | rediger kilde]

Experian Credit Services tilbyr kredittopplysninger om foretak og privatpersoner, markedsinformasjon, løsninger for kredittvurdering, samt analyse og rådgivning knyttet til disse områdene. Experians databaser kombinerer offentlig tilgjengelige regnskap med kredittinformasjon fra blant annet landets inkassobyråer.

Experian Marketing Services[rediger | rediger kilde]

Experian Marketing Services leverer analyser av forbrukeradferd og makroøkonomisk utvikling, og har spesialisert seg på markedsposisjonering, segmentering og målgrupper.

Experian står bak forbrukerklassifiseringen Mosaic.

Experian Decision Analytics[rediger | rediger kilde]

Decision Analytics er den internasjonale enheten i Experian, som tilbyr løsninger innenfor kredittrisiko, customer management og forebygging av svindel. I Norge har Experian Decision Analytics i flere år spesialisert seg på å avdekke svindel i forbindelse med korttransaksjoner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]