Evert Bulder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Evert Bulder
Født24. desember 1894
Groningen
Død21. april 1973 (78 år)
Heerenveen
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Kongeriket Nederlandene

Evert Jan Bulder (født 24. desember 1894 i Groningen, død 21. april 1973 i Heerenveen) var en nederlandsk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Bulder var med på det nederlandske fotballaget som kom på tredjeplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten av første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Nederland som hadde tapt semifinalen til Belgia med 0-3 fikk da en mulighet å spille om sølvmedaljene. De fikk møte Spania i en sølvfinale, Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike, som tapte semifinalen mot Nederland, hadde reist hjem en mulighet til å spille om sølvplassen. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene.

Nederland tapte sølvfinalen til Spania med 1-3 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920. Hans yngre bror Jaap spilte også på laget.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]