Et rep og en colt 45

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Et rep og en colt 45
orig. Une corde un colt…
Generell informasjon
Utgivelsesår1968
Prod.landFrankrike
Italia
Lengde90 min.
SpråkFransk
Italiensk
Engelsk
Bak kamera
RegissørRobert Hossein
ProdusentAlberto Grimaldi
ManusforfatterDario Argento
Robert Hossein
Claude Desailly
MusikkAndré Hossein
Eksterne lenker

Et rep og en colt 45[1] (fransk originaltittel: Une corde un colt…) er en spagettiwestern fra 1968 regissert av Robert Hossein med Michèle Mercier og Hossein selv i hovedrollene.

Filmen var en internasjonal samproduksjon mellom Frankrike og Italia og ble dubbet til en rekke språk, blant annet engelsk.

Handling[rediger | rediger kilde]

Will Rogers, patriark i en velstående familie, tvinger Caine-brødrene - Ben, Thomas og Eli - til å selge husdyrene deres. Som gjengjeldelse stjeler brødrene en forsendelse med gullmynter på vei til Rogers. Ben blir deretter lynsjet av Rogers, og Ben`s kone Maria blir tvunget til å se på. Rogers kjører senere til Thomas og Eli`s ranch, og brenner ned hjemmet deres.

Drevet av hevn, reiser Maria til en spøkelsesby omgitt av sanddyner, hvor hun møter den eneste innbyggeren, Manuel. Han hadde tidligere et romantisk forhold med Maria, og var venn med Ben. Maria ber ham hevne Ben på hennes vegne. Selv om Manuel er motvillig og skeptisk, godtar han tilbudet hennes.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Andre titler[rediger | rediger kilde]

Engelsk: Cemetery Without Crosses, The Rope and the Colt. Fransk: Une corde un Colt. ...Italiensk: Cimitero senza croci. Tysk: Friedhof ohne Kreuze.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 10. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]