Ernst Kantorowicz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ernst Hartwig Kantorowicz (født 3. mai 1895 i Posen, nå Poznań, død 9. september 1963 i Princeton i New Jersey) var en tysk-jødisk historiker med middelalderen som fagfelt.

Kantorowicz deltok som frivillig i første verdenskrig. Etter krigen var han med i et frikorps i Posen, senere i Berlin. Fra 1918 til 1921 studerte han filosofi, historie og nasjonaløkonomi i Berlin, München og Heidelberg. Mens han var i Heidelberg hørte han til kretsen omkring Stefan George og var venn med brødrene Claus og Berthold von Stauffenberg.

Frem til 1930 underviste han som privatdosent ved universitetet i Heidelberg. Fra 1930 til 1932 var han æresprofessor ved universitetet i Frankfurt, før han ble ordinær professor ved samme universitetet. Etter nazistenes maktovertagelse i Tyskland i 1933 trakk han seg tilbake, og emigrerte til USA i 1939. Han begynte å undervise i middelalderhistorie ved Berkeley-universitetet. Under McCarthyismen ble han avskjediget, men han fikk et professorat ved Institute for Advanced Study i Princeton.

Forskning[rediger | rediger kilde]

Kantorowicz er fremfor alt kjent for to hovedverker: Kaiser Friedrich der Zweite (1927) om keiser Fredrik II av Det tysk-romerske rike, og The King's Two Bodies.

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)