Erling Solland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Erling Solland
Født21. mars 1962[1]Rediger på Wikidata (61 år)
Oslo[1]
Beskjeftigelse
NasjonalitetNorge

Erling Alf Bratlie Solland (født 21. mars 1962 i Oslo) er en norsk tryllekunstner, illusjonist, buktaler, flammesluker og teaterkonsulent. Han har også medvirket i en rekke teaterproduksjoner og over femti TV-program, og har laget spesialeffekter for film og teater.

Han har jobbet som profesjonell artist siden 1983 og har vunnet en rekke førstepriser i både nasjonale og internasjonale mesterskap.[2] Han har fem Norges-turneer bak seg, flere år som fast entertainer på fergene til Color Line, Stena Saga og DFDS samt i landets større familieparker. Han har også underholdt for Barnekreftforeningen ved Ahus og Rikshospitalet i over 20 år.

Erling Solland er en allsidig tryllekunstner som utfører alle former av magi både for barn og voksne. Han holder også trylleskole for barn i alle aldre, og årlig utfører han over 30 juletrefester.

Erling Solland er kåret til årets magiker 1996,[3] og er evig medlem av Magiske Cirkel Norge.[4]

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b www.erlingsolland.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Aftenposten: Sommer, show og spell «Forestillingens leading lady er Elisabeth Andreasson, også kjent som "Bettan" . Med seg har hun blant andre skuespilleren og sangeren Carl Robert Henie, revyartisten Erik Snaprud og Erling Solland, nordisk mester i trylling.» (27. mai 1991) s. 21
  3. ^ Årets tryllekunstner Arkivert 7. mars 2014 hos Wayback Machine. på www.magiskecirkel.no Besøkt 3. januar 2013.
  4. ^ Evig Medlem Arkivert 13. august 2018 hos Wayback Machine. på www.magiskecirkel.no Besøkt 3. januar 2013.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]