Eren Yeager

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Eren Yeager (エレンイェーガー, Eren I-ega), også kalt Eren Jaeger, er en fiktiv person fra den japanske manga- og anime-serien Attack on Titan. Han er seriens hovedkarakter og protagonist. Eren er sønn av doktoren Grisha Yeager, og Carla Yeager. Han er 15 år når serien starter, men når man møter han igjen etter tidshoppet er han 19.

Handling[rediger | rediger kilde]

Eren Yeager blir introdusert som en 10-åring bosatt i byen Shiganshina, som drømmer om å bli medlem av «Survey Corps» i håp om å utforske resten av verden utenfor murene. Ett år før hendelsene i historien, reiser Eren sammen med faren sin Grisha for å møte foreldrene hennes. Eren redder Mikasa Ackerman fra en gruppe kidnappere, noe som fører til utviklingen av hans ideologi i ung alder. Når en gruppe titaner invaderer Shiganshina, blir Eren tvunget til å se moren sin bli slukt av en Titaner. Han lover dermed å drepe hver titan som hevn. Eren verver seg deretter til militæret. Under sitt første oppdrag på Trost ofrer Eren seg for å redde vennen Armin Arlert fra å bli svelget av en skjeggete Titan. Eren klarer å forvandle seg til en Titan selv, og beviser at hans nyvunne styrke er verdig til å kjempe for menneskeheten.

Eren får en plass i Special Operations Squad, en gren av «Survey Corps» under ledelse av kaptein Levi. Eren blir også jaktet på av en kvinnelig titan, men blir reddet av Levi og Mikasa i tide. Titanen blir senere avslørt for å være den tidligere klasse-kameraten hans Annie Leonhart, som blir beseiret av Eren. Etter å ha blitt jaget av flere av Annies allierte, vekker Eren en makt kjent som "Founding Titan" som han ubevisst bruker for å lede en gruppe Titaner til å angripe dem. Kort tid senere blir Eren sendt, sammen med vennene sine, til en isolert landsby - samtidig som forberedelser blir gjort for å starte en kampanje for å gjenerobre Wall Maria. Eren blir deretter tatt til fange av Rod Reiss, som avslører at «Founding Titan» opprinnelig var i familien hans i årevis - helt siden deres forfar Karl Fritz. Men at denne senere ble stjålet av Grisha, og Grisha blir avslørt for å være ansvarlig for at Eren utviklet seg til en Titan.

Erens klasse-kamerat Krista Lenz, som faktisk er Rods barn Historia, nekter å hjelpe faren - og frigjør Eren. Eren og flere andre medlemmer av «Survey Corps» reiser deretter til Shiganshina for å gjenvinne Wall Maria og beseire en hær av Titaner ledet av Zeke, Beast Titan, og hans underordnede Bertolt og Reiner. Eren og vennene hans sikrer Shiganshina, og lærer mer om Grishas fortid når de går ned i Yeager-familiens kjeller: Zeke blir avslørt for å være Erens halv-bror og Grishas første-fødte sønn. Det blir også avslørt at Zeke har sin opprinnelse i en annen nasjon, som heter Marley. De lærer at menneskeheten eksisterer utenfor murene og at deres egentlige fiende er Marley. De får også høre om en annen rase kalt Eldians (nærmere bestemt "Subjects of Ymir") som er etterkommere etter den originale titan-skifteren Ymir Fritz.