Hopp til innhold

GNOME Web

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Epiphany»)
GNOME Web
Utvikler(e)The GNOME Project, Marco Pesenti Gritti[1]
Utgitt 24. desember 2002[2]
Nyeste versjon45.1 (6. november 2023)[3]
Kodelagerhttps://gitlab.gnome.org/GNOME/epiphany.git
OperativsystemGNU/Linux BSD macOS Unix-liknende
Skrevet iC
SkrivebordsmiljøGTK
TypeNettleser
KjerneQ3566968
LisensGPL-3.0+[4]
Nettstedapps.gnome.org (mul)

GNOME Web (også kjent som Epiphany) er en nettleser for skrivebordsmiljøet GNOME. Den er også tilgjengelig for Mac OS og er en etterfølger av Galeon.

GNOME Web benytter Webkit som utvikles av Apple med flere for å vise nettsider. Den tilbyr en GNOME integrert front til Webkit. GNOME Web støtter fanebasert surfing, cookie-håndtering, popup-blokkering og et utvidelsesystem. Vanlige utvidelser er tilgjengelig med programvarepakken epiphany-extensions.

Mens det fleste nettlesere har et hierarkisk katalogbasert favorittsystem, bruker GNOME Web kategoriserte favoritter, hvor en enkelt favoritt kan eksistere i flere kategorier. Spesielle kategorier inkluderer favoritter som blir ofte brukt og bokmerker som ennå ikke har blitt kategorisert. Et lignende favoritt-system er planlagt for Firefox 3.0.

GNOME Web ble utviklet fra Galeon av Marco Pesenti Gritti (som også startet Galeon) med mål om å lage et fullstendig GNOME tilpasset nettleser og en enkelt brukeropplevelse. Som et resultat har ikke GNOME Web egne tema-innstillinger. Som Firefox bruker det GNOME's innstillinger som er spesifisert i GNOME Control Center.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata