Epiphany

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Epiphany
GNOME Web logo (2021-03).svg
GNOME Web 41 (released in 2021-09).png
Epiphany 2.28 som viser siden til GNOME
Utvikler(e)The GNOME Project, Marco Pesenti Gritti[1]
Utgitt24. desember 2002[2]
Nyeste versjon3.32.0
Nyeste beta-versjon3.17.3 (24. juni 2015)
Plattform3.32.0
OperativsystemGNU/Linux, BSD, macOS
Skrevet iC
TypeNettleser
LisensGPL-3.0+[3]
Nettstedapps.gnome.org/app/org.gnome.Epiphany

Epiphany er en nettleser for skrivebordsmiljøet GNOME. Den er også tilgjengelig for Mac OS og er en etterfølger av Galeon.

Epiphany benytter Webkit som utvikles av Apple med flere for å vise nettsider. Den tilbyr en GNOME integrert front til Webkit. Epiphany støtter fanebasert surfing, cookie-håndtering, popup-blokkering og et utvidelsesystem. Vanlige utvidelser er tilgjengelig med programvarepakken epiphany-extensions.

Mens det fleste nettlesere har et hierarkisk katalogbasert favorittsystem, bruker Epiphany kategoriserte favoritter, hvor en enkelt favoritt kan eksistere i flere kategorier. Spesielle kategorier inkluderer favoritter som blir ofte brukt og bokmerker som ennå ikke har blitt kategorisert. Et lignende favoritt-system er planlagt for Firefox 3.0.

Epiphany ble utviklet fra Galeon av Marco Pesenti Gritti (som også startet Galeon) med mål om å lage et fullstendig GNOME tilpasset nettleser og en enkelt brukeropplevelse. Som et resultat har ikke Epiphany egne tema-innstillinger. Som Firefox bruker det GNOME's innstillinger som er spesifisert i GNOME Control Center.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]