Epilog – "Orplid"s hemmelighet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Epilog – "Orplid"s hemmelighet
orig. Epilog: Das Geheimnis der Orplid
Generell informasjon
Utgivelsesår1955
Prod.landTyskland
Språktysk
Bak kamera
RegiHelmut Käutner
MusikkBernhard Eichhorn
Eksterne lenker

Epilog – "Orplid"s hemmelighet (original tysk tittel: Epilog: Das Geheimnis der Orplid) er en tysk kriminalfilm fra 1950 regissert av Helmut Käutner.[1] Hovedrollen spilles av Horst Caspar, Bettina Moissi og O.E. Hasse

Handling[rediger | rediger kilde]

Journalisten Peter Zabel leser en avis datert 14. august 1949 om en luksus-lystbåt ved navn Orplid som har forlist. Skipet skal ha vært på ferd fra Hamburg til Skottland, og av personlig nysgjerrighet begynner Zabel å se mer grundig på saken. En meteorolog bekrefter at været skal ha vært fint under reisen. Orplid-verftet i Vegesack kan bare fortelle at Orplid ble bygget for en høytstående funksjonær fra det tidligere NSDAP. De gir ham adressen til arbeidskontoret som hadde ansvaret for å ansette det siste mannskapet til båten.

Men Zabel får også vite at et besetningsmedlem skal ha blitt erstattet i aller siste øyeblikk. Zabel er i stand til å spore opp denne mannen, Drobitsj, ved Samba Bar ved Reeperbahn. Men etter en samtale med Zabel forsvinner mannen sporløst. Tilfeldigvis kommer Zabel over kunstneriske tegninger i et butikk-vindu i London som bare kan ha kommet fra Orplid. Han forstårr at maleren av disse tegningene, Leata, også var om bord på Orplid under forliset. Hun ser ut til å være den eneste overlevende. Siden hun har mistet språket, og heller ikke klarer å skrive, tegner hun historien om skipets forlis for Zabel.

De tar begge med seg materialet til forlaget Beckmann, som de også forteller denne historien til: Det viser seg at en bombe var plassert om bord på skipet, ment å drepe en av bryllupsgjestene: den internasjonale våpen-selgeren Mr. Hill, som driver med forretninger i Midtøsten. Pianisten var medlem av en ukjent organisasjon som hadde til hensikt å gjennomføre dette attentatet. En av de andre gjestene skal ha vært en amerikansk FBI-agent. Men Beckmann er negativ til å skrive om forliset av Orplid, fordi han frykter konsekvenser for selskapet sitt.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 25. februar 2016.