Engelen (miniserie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Engelen
orig. Engeln
Generell informasjon
TypeMiniserie
SjangerKrim / Drama
Prod.landSvensk
Episoder5
Lengde60 min. (per episode)
SpråkSvensk
Foran kamera
HovedrolleAllan Edwall
Medvirkende
25 oppføringer
Allan Edwall, Kim Anderzon, Ulf Palme, Hjördis Petterson, Gunnar Björnstrand, Elsa Ebbesen, Anders Ek, Björn Gedda, Monica Nordquist, Tor Bergner, Henrik Schildt, Helge Skoog, Inga Tidblad, Jan Bergquist, Olle Hilding, Birger Malmsten, Aino Taube, Lisbeth Zachrisson, Christer Banck, Nils Eklund, Stephan Karlsén, Chatarina Larsson, Dora Söderberg, Fred Gunnarsson, Yvonne LombardRediger på Wikidata
Bak kamera
ProdusentLasse Forsberg
ManusAllan Edwall
RegiLasse Forsberg
Sending
Periode15. sep.10. nov. 1974
TV-kanalSVT
Eksterne lenker
IMDb

Engelen (orig: Engeln) er en svensk kriminalserie på fem episoder som gikk på SVT i 1974. Serien handler om privatetterforskeren Bertil Engelbrekt (kalt «Engelen») som jobber i halvbrorens detektivbyrå. Engelen har en brokete fortid, men har samtidig en urokkelig tro på rettferdighet og sannhet. Han er en forhenværende idolisert fotballspiller, men som livet siden har behandlet ganske hardt. Hans ekteskap har havarert og han har tilbrakt et halvt å i fengsel på grunn av jobben. Engelens oppdrag er stadig en kilde til konflikt og hans ønske om en normal jobb er derfor sterk, men han klarer ikke si nei til mennesker som ber ham om hjelp, siden hans samvittighet er større enn hans ambisjoner.[1] Hovedrollen spilles av Allan Edwall, som også har skrevet manus.

En oppfølger, Engelen II, kom i 1976.

Serien ble sendt på NRK i Detektimen i 1975.[1]

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Hovedaktører
Andre

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Engelen - svensk kriminal i detektimen». VG. 3.1.1975. «Serien som begynner i dag og kommer annenhver uke er på fem episoder og heter Engelen. Engelen er skrevet av Allan Edwall» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]