Energi Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Energi Norge
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer882818632
Etablert2001
Opphørt januar 2023
Etterfølger(e)Fornybar Norge[1]
HovedkontorOslo
LandNorge
AdresseMiddelthuns gate 27 0368 OSLO
Adm.dir.Knut Kroepelien
Antall ansattecirka 50[2]
Nettstedwww.energinorge.no

Energi Norge var en landsomfattende kombinert arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for kraftnæringen i Norge. De 275 medlemsbedriftene var strøm- og varmeprodusenter, samt distributører over hele Norge, til sammen organiserer de ca 99% av kraftproduksjonen og distributørene for ca 90% av strøm- og varmeforbruket. Energi Norge var tilsluttet Næringslivets Hovedorganisasjon. I januar 2023 fusjonerte Energi Norge og Norwea til å bli Fornybar Norge.

Historie[rediger | rediger kilde]

Energi Norges historie går tilbake til stiftelsen av Norske Elektricitetsværkers Forening (NEVF) i 1901. Senere navn inkluderer Norges Energiverkforbund (NEVF) og Energiforsyningens Fellesorganisasjon (EnFO), før EnFO og Energiverkenes Landsforening fusjonerte i 2001 til Energibedriftenes Landsforening (EBL). Denne organisasjonen byttet navn til Energi Norge i 2009.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Energi Norge hadde i tillegg til arbeidet som interesse- og arbeidsgiverorganisasjon en kommersiell del, Energi Norge AS (tidl. Energiakademiet), som driver med kurs- og konferansevirksomhet for energibransjen. Denne organisasjonen ble ledet av Kristin Helen Lind[3].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.fornybarnorge.no/dette-er-fornybar-norge/.
  2. ^ «Energi Norge og fornybarnæringen». Energi Norge. Besøkt 23. mars 2021. 
  3. ^ «Energi Norge AS - Oslo - Se Regnskap, Roller og mer». www.proff.no. Arkivert fra originalen 9. februar 2018. Besøkt 9. februar 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]