En judosaga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En judosaga
orig. 姿三四郎 Sugata Sanshirō
Generell informasjon
Utgivelsesår1943
Prod.landJapans flagg
Lengde97 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiAkira Kurosawa
ProdusentSōjirō Motoki
ManusforfatterAkira Kurosawa
Ryūzō Kikushima
MusikkSeiichi Suzuki
SjeffotografAkira Mimura
KlippToshio Gotō
Akira Kurosawa
Foran kamera
MedvirkendeToshiro Mifune
Takashi Shimura
Prod.selskapToho
Eksterne lenker
Reklameplakat for filmen En judosaga fra 1943.

En judosaga (姿三四郎 Sugata Sanshirō) er en japansk spillefilm fra 1943 regissert av Akira Kurosawa. Dette var hans debut som regissør.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1883 er Sanshiro en talentfull ungdom som ønsker å bli jujutsu-mester, ved å begynne som student ved en kampsport-skole. Hans første forsøk på å finne en passende instruktør mislyktes. Men han finner omsider en dyktig mester, Shogoro Yano fra Shudokan Judo-skole. Sanshiro er fysisk dyktig. Men han mangler selvkontroll, og blir involvert i slagsmål. Etter en straff som instruktøren hans setter opp for å teste hans utholdenhet, begynner Sanshiro å anerkjenne sine tidligere feil. Sanshiro blir etter hvert en ledende student ved skolen.

Byen ønsker å ansette en kampsport-skole og sørge for opplæring for den lokale politi-styrken, og skolen som Sanshiro er student ved, blir en ledende kandidat sammen med deres rival, skolen til Ryōi Shintō-ryū jujutsu ledet av Hansuke Murai. I en konkurranse mellom de to skolene, blir Sanshiro valgt til å representere skolen deres i en offentlig slåsskamp mot Murai, for å avgjøre hvilken skole som er best egnet til å trene politiet i kampsport. Men samtidig begynner Sanshiro etter hvert å få romantiske følelser for Sayo, datteren til Hansuke Murai.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]