En flue gjør ingen sommer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En flue gjør ingen sommer
orig. En fluga gör ingen sommar
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår1947
Prod.landSvensk
Lengde1 t. 28 min.
SpråkSvensk
Bak kamera
RegiHasse Ekman
ProdusentHasse Ekman
ManusforfatterHasse Ekman
MusikkBertil Palmgren
SjeffotografNathan Görling
Erik Baumann
Stig Holm
KlippGösta Bjurman
Foran kamera
MedvirkendeEva Henning
Hasse Ekman
Sonja Wigert
Lauritz Falk
Annen informasjon
FilmformatSvart-hvitt
Prod.selskapAB Europa Film
Premiere17. september 1947
(Kinoen Anglais, Stockholm, Sverige)
Eksterne lenker

En flue gjør ingen sommer (svensk: En fluga gör ingen sommar) er en svart-hvitt svensk filmkomedie fra 1947, i regi av Hasse Ekman, som også skrev manuset. Norskfødte Sonja Wigert spiller rollen som Christina «Chris» Lovén, norsk-svenske Lauritz Falk spiller rollen som direktør Berger og norskfødte Katie Rolfsen spiller rollen som hushjelpen Agnes Karlsson.

Den ble spilt inn 12. mai-29. juli 1947 i AB Europa Studio i Sundbyberg med utendørsscener i Södermalm, Centralen, Nybrokajen, Fredhäll (alle i Stockholm) og Venezia i Italia.

Handling[rediger | rediger kilde]

Forfatteren Bertil og sekretæren Inga Brantemo er lykkelig gift. Hennes sjef, direktør Berger, setter stor pris på Inga, og det er ikke bare for hennes arbeidsinnsats. Når han ber henne om å bli med ham på en forretningsreise til Italia, er det ikke uten baktanker på et amorøst eventyr. Bertil har ingen innvendinger, for i hennes fravær håper han på å kunne sluttføre arbeidet med en roman.

Etter at Inga har dratt oppsøker Bertil noen gamle venner. På den måten møter han også Chris Lovén, datter av den mektige bokforleggeren Lovén. Hun blir umiddelbart begeistret for Bertil og lover å hjelpe ham med utgivelsen av boka. Bertil har bare ett kapitel igjen. En uke senere er romanen ferdig. Når Chris kommer hjem til Bertil for å hente manuset, gjør hun sitt ytterste for å forføre ham. Bertil blir merkbart påvirket av hennes angrep. De gode forsettene om å leve opp til de ekteskapelige troskapsløftene forsvinner delvis.

Imens oppvartes Inga av sin sjef i Venezia. Hun blir påvirket av den romantiske stemningen under en gondolferd i måneskinn.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]