Hopp til innhold

En ekstremt langbeint film

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En ekstremt langbeint film
orig. An Extremely Goofy Movie
Generell informasjon
SjangerAnimasjon
Utgivelsesår29. februar 2000
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde76 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiIan Harrowell
Douglas McCarthy
ProdusentDan Rounds
ManusforfatterHillary Carlip
Scott Gorden
MusikkSteve Bartek
Foran kamera
MedvirkendeBill Farmer
Jason Marsden
Prod.selskapBuena Vista Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

En ekstremt langbeint film (An Extremely Goofy Movie) er en amerikansk animasjonsfilm fra 2000 som ble produsert av The Walt Disney Company og distribuert av Buena Vista Distribution. Den er en direkte oppfølger til En langbeint film fra 1995, som viderefølger TV-serien Langbein og sønn.

Filmen handler om Max som skal starte på college, og Langbein som slutter seg til det samme colleget, ettersom han aldri har tatt eksamen.

Det er en viktig tid i Max' liv ettersom han skal starte på college med sine beste venner Pelle og Bobby. Hans store målsetting er å vinne college X-Games med vennene sine. Når de ankommer colleget, blir Max lagt merke til av «Gamma Mu Mu»-broderskapet, som er de regjerende X-Games-mesterne. Deres leder, Bradley, inviterer Max til å slutte seg til broderskapet hans, men Max nekter hvis han ikke får ha med vennene sine. En feid starter dermed mellom laget til Max og laget til Bradley, og de inngår et veddemål som går ut på at taperne må tørke av svetten til det seirende laget. Samtidig blir Langbein sparket fra jobben sin på grunn av et uhell han forårsaket. Han klarer ikke å få seg en ny jobb, siden han bare tilbrakte tre år på college og aldri motokk artium det siste året. Til Max' fordervelse, slutter Langbein seg til den samme campusen for å oppnå artiumet. Ettersom Max ikke vil ha Langbein på sitt X-Games-lag, overtaler han ham til å bli med i det konkurrerende «Gamma Mu Mu»-broderskapslaget, noe Langbein blir med på. I tillegg blir Langbein kjent med collegebibliotekaren, Sylvia Marpole, som deler hans nostalgiske lidenskap for 70-tallet. Romansen blomstrer mellom Langbein og Sylvia, og de bestemmer seg for å gå på et stevnemøte den kommende lørdagen.

I den første runden av X-Games-semifinalen, slår Langbein Max på grunn av at Bradley implementerte en liten rakett under rullebrettet til Langbein. Max blir rasende og forlanger at Langbein skal holde seg unna ham og få seg sitt eget liv. Dette får Langbein til å miste fokus på livet, da han stryker på termineksamen og glemmer stevnemøtet sitt med Sylvia. Han gjenopptar eventuelt fokus igjen og skværer opp med Sylvia, som hjelper ham med å pugge til å ta eksamen om igjen. Han bestemmer seg også for å slutte på Gamma-laget og å ikke delta i X-Games i det hele tatt. Men etter at han får vite at Gammaene planlegger å jukse i finalen, forsøker han å advare Max, som bare ignorerer ham. Under X-Games-finalen, jukser Bradley og Gammaene flere ganger på forskjellige måter, men de blir ikke oppdaget. Rett før finaleløpet, etter at Gammaene får Pelle ut av konkurransen, spør Max Langbein om å bli med på laget sitt. Han gjør dette for å unngå å bli diskvalifisert for å være et ufullstendig lag, og Langbein slutter seg til laget. I det siste løpet mislykkes en av Bradleys juksemanøvre når en diger X til X-Games-logoen faller over Tank. Bradley fortsetter løpet, mens Max og Lanbein bestemmer seg for å hjelpe Tank. De kommer helskinnet inn i løpet igjen, og Tank hjelper Max å bli seiersherren. Etter terminen er omme, mottar Langbein vitnemålet og forlater Max sammen med Sylvia.

Rollebesetning

[rediger | rediger kilde]
Brad Garrett ga stemme til «Tank» i den engelske versjonen.
Rolle Originalstemme Norsk stemme
Langbein Bill Farmer Kim Fangen
Max Jason Marsden Aksel Hennie
Petter Jim Cummings Nils Ole Oftebro
Pelle Rob Paulsen Thomas Stanghelle
Robert «Bobby» Zimuruski Pauly Shore Christian Barmen
Bradley «Brad» Bestevest III Jeff Bennett Christoffer Staib
Tank Brad Garrett Anders Mordal
Beret Babe Vicki Lewis Iren Reppen
Roxanne Alex Medina Joakim Hajem
Sylvia Marpole Bebe Neuwirth Christin Borge
Kommentator Per Frisch
Arbeidsformidler Susanne Fuhr

Mottakelse

[rediger | rediger kilde]

En ekstremt langbeint film vant prisen for «Best Animated Home Video Production» og ble nominert til «Best Voice Acting by a Male Performer» under den 28. Annie Awards-utdelingen i 2000.[1] Nettsiden Rotten Tomatoes anmeldte filmen som 40 % Rotten.[2]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Legacy: 28th Annual Annie Award Nominees and Winners (2000)». Annie Awards. Arkivert fra originalen 24. april 2008. Besøkt 9. september 2007. 
  2. ^ «An Extremely Goofy Movie (2005)». Rotten Tomatoes. Besøkt 9. september 2007. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Engelsk Wikiquote har en samling sitater relatert til: