Elias Aslaksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Elias Aslaksen
Elias Aslaksen.jpg
Født19. april 1888
Christiania
Død10. mai 1976 (88 år)
Utdannet ved Sjøkrigsskolen
Beskjeftigelse Misjonær
Nasjonalitet norsk

Elias Aslaksen (født 19. april 1888 i Christiania, død 10. mai 1976) var predikant og verdensleder for Brunstad Christian Church, også kjent som Smiths venner fra 1943 frem til sin død i 1976.

Historie[rediger | rediger kilde]

Elias Aslaksen ble født og vokste opp i en relativt velstående middelklassefamilie i Christiania i 1888.

Han kom i kontakt med Johan O. Smith i 1908 mens han tjenestegjorde som krigsskolekadett i Marinen. Aslaksen gikk i 1910 ut som Sjøkrigsskolens desidert beste elev i hele skolens historie[1], og er den beste kadett som er utdannet gjennom alle tider, fra 1652 til 2006.[2] Han søkte imidlerid avskjed fra marinen og sluttet før karrieren egentlig startet, noe som fremsto som helt uforståelig for både Marinens folk, familie og venner.

Han ønsket å reise til Kina som misjonær, men etter postkorrespondanse med Smith, avsluttet han bibelskolen i England etter ett år og flyttet hjem til Norge. I perioden 19141918 ble han utkommandert til nøytralitetsvakt, og seilte for marinen, vesentlig på Østlandet. Familien bodde i denne perioden i Fredrikstad. Han var en meget aktiv misjonær under landlov. Han var ofte innom andres møter og fikk tale der. Mange mennesker fikk ny forståelse og håp i sitt kristenliv under hans undervisning. I den første tiden kom det derfor mange fra andre trossamfunn til Brunstad Christian Church.

Elias Aslaksen var også misjonær for Brunstad Christian Church i utlandet. Han behersket tysk, engelsk og fransk. Han underviste også i disse fagene i skolen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]