Elias Aslaksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Elias Aslaksen
Elias Aslaksen.jpg
Født19. april 1888
Christiania
Død10. mai 1976 (88 år)
Utdannet ved Sjøkrigsskolen
Beskjeftigelse Misjonær
Nasjonalitet norsk

Elias Aslaksen (født 19. april 1888 i Christiania, død 10. mai 1976) var predikant og verdensleder for Brunstad Christian Church, også kjent som Smiths venner fra 1943 frem til sin død i 1976.

Historie[rediger | rediger kilde]

Elias Aslaksen ble født og vokste opp i en relativt velstående middelklassefamilie i Christiania i 1888.

Han kom i kontakt med Johan O. Smith i 1908 mens han tjenestegjorde som krigsskolekadett i Marinen. Aslaksen gikk i 1910 ut som Sjøkrigsskolens desidert beste elev i hele skolens historie[1], og er den beste kadett som er utdannet gjennom alle tider, fra 1652 til 2006.[2] Han søkte imidlerid avskjed fra marinen og sluttet før karrieren egentlig startet, noe som fremsto som helt uforståelig for både Marinens folk, familie og venner.

Han ønsket å reise til Kina som misjonær, men etter postkorrespondanse med Smith, avsluttet han bibelskolen i England etter ett år og flyttet hjem til Norge. I perioden 19141918 ble han utkommandert til nøytralitetsvakt, og seilte for marinen, vesentlig på Østlandet. Familien bodde i denne perioden i Fredrikstad. Han var en meget aktiv misjonær under landlov. Han var ofte innom andres møter og fikk tale der. Mange mennesker fikk ny forståelse og håp i sitt kristenliv under hans undervisning. I den første tiden kom det derfor mange fra andre trossamfunn til Brunstad Christian Church.

Elias Aslaksen var også misjonær for Brunstad Christian Church i utlandet. Han behersket tysk, engelsk og fransk. Han underviste også i disse fagene i skolen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]