Eight Legged Freaks – Kjempeedderkoppene angriper!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Eight Legged Freaks - Kjempeedderkoppene angriper!
orig. Eight Legged Freaks
Generell informasjon
Utgivelsesår17. juli 2002
Lengde99 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørEllory Elkayem
ManusforfatterJesse Alexander
Ellory Elkayem
ProdusentBruce Berman
Dean Devlin
KomponistJohn Ottman
Foran kamera
MedvirkendeDavid Arquette
Kari Wuhrer
Scarlett Johansson
Doug E. Doug
FilmselskapWarner Bros. Pictures
Eksterne lenker

Eight Legged Freaks – Kjempeedderkoppene angriper! er en film fra 2002, regissert av Ellory Elkayem og med David Arquette og Kari Wührer i hovedrollene. Filmen handler om en samling edderkopper som blir utsatt for et kjemikalie som får dem til å vokse til en enorm størrelse. Filmen har senere blitt kalt «en b-film med a-filmeffekter».

Handling[rediger | rediger kilde]

I en liten gruveby et sted i Cochise County i Arizona bygges et liste kjøpesenter, og det blir satt en stopper for kultur slik vi kjenner den i dag. Akkurat i det den lenge fraflyttede eks-innbyggeren Chris McCormack kommer tilbake til byen for å redde farens gruve, opplever en særing som samler edderkopper som hobby at edderkoppene stikker av fra burene sine, og muterer som en følge av «edderkoppsteroidene» mannen har gitt dem tidligere.

Tittel[rediger | rediger kilde]

Filmen skulle opprinnelig hete Arach Attack, men likheten til tittelen «Iraq Attack» gjorde at tittelen ble upassende så nær starten av krigen i Irak.

Tittelen «Eight Legged Freaks» er fra en replikk Arquette improviserte i filmen.

Inspirasjon[rediger | rediger kilde]

Filmens regissør, Ellory Elkayem, fikk ideen til filmen etter å ha laget en kortfilm i 1997, Larger than Life, som også handlet om å slåss mot edderkopper. Filmen er imidlertid ikke basert på H.G. Wells' novelle «The Valley of Spiders».

Annet[rediger | rediger kilde]

  • På grunn av den manglende bindestreken, omtaler tittelen faktisk åtte eklinger, og alle har minst ett bein. Antakelig skulle tittelen egentlig være «Eight-Legged Freaks».
  • Jason Voorhees har en «cameoopptreden» i filmen. En av de overlevende fra byen kler seg ut som Jason, med maske, jakke og et våpen han fant som tilfeldigvis viste seg å være en motorsag. Han ble slaktet av de hoppende edderkoppene da han forsøkte å stikke av fra kjøpesenteret.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]