Earl Lindo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Earl Lindo
Født7. januar 1953
Kingston
Død4. september 2017 (64 år)
London
Beskjeftigelse Musiker, keyboardist
Nasjonalitet Jamaica
Medlem av Bob Marley & The Wailers, The Wailers, The Wailers Band

Earl «Wya» Lindo (født 7. januar 1953, død 4. september 2017 i London[1]) var en jamaicansk reggaemusiker. Lindo spilte stort sett orgel og keyboard, han spilte med mange reggae-storheter, men er aller mest kjent for å ha vært medlem av The Wailers.

I ung alder spilte Lindo orgel i det jamaicanske bandet Now Generation. Det var i 1972 The Wailers-bassist Aston «Familyman» Barrett hørte Lindo spille og ble veldig imponert.[trenger referanse] Aston Barrett anbefalte Lindo til en TV-opptreden i et program kalt Where Its At på JBC. Her spilte Lindo med Tommy McCook, som spilte saksofon for the Skatalites, og gitaristen i The Upsetters Alva Lewis.

Lindo spilte også mye som studiomusiker for Coxonne Dodds Studio One. Uansett,[klargjør] Lindo spilte orgel med Bob Marleys The Wailers etter at "Familyman"[hvem?] hadde hørt ham spille. Han er fortsatt[når?] medlem av The Wailers Band. I dag[når?] bor Lindo i London sammen med sin kone Cleopatra Rosemary og deres to døtre. Lindo har spilt med flere av jamaicas ypperste artister i tillegg til Bob Marley, blant andre Burning Spear, Culture og Peter Tosh.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ reggaeville. «RIP Earl». www.reggaeville.com (engelsk). Besøkt 6. september 2017.