Earl Lindo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Earl Lindo
Født7. jan. 1953[1]Rediger på Wikidata
Kingston
Død4. sep. 2017[2][1]Rediger på Wikidata (64 år)
London
BeskjeftigelseMusiker, keyboardist Rediger på Wikidata
NasjonalitetJamaica
Medlem avBob Marley and the Wailers
The Wailers
The Wailers Band

Earl «Wya» Lindo (født 7. januar 1953, død 4. september 2017 i London[3]) var en jamaicansk reggaemusiker. Lindo spilte stort sett orgel og keyboard, han spilte med mange reggae-storheter, men er aller mest kjent for å ha vært medlem av The Wailers.

I ung alder spilte Lindo orgel i det jamaicanske bandet Now Generation. Det var i 1972 The Wailers-bassist Aston «Familyman» Barrett hørte Lindo spille og ble veldig imponert.[trenger referanse] Aston Barrett anbefalte Lindo til en TV-opptreden i et program kalt Where Its At på JBC. Her spilte Lindo med Tommy McCook, som spilte saksofon for the Skatalites, og gitaristen i The Upsetters Alva Lewis.

Lindo spilte også mye som studiomusiker for Coxonne Dodds Studio One. Uansett,[klargjør] Lindo spilte orgel med Bob Marleys The Wailers etter at "Familyman"[hvem?] hadde hørt ham spille. Han er fortsatt[når?] medlem av The Wailers Band. I dag[når?] bor Lindo i London sammen med sin kone Cleopatra Rosemary og deres to døtre. Lindo har spilt med flere av jamaicas ypperste artister i tillegg til Bob Marley, blant andre Burning Spear, Culture og Peter Tosh.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Find a Grave, Find a Grave-ID 183091768, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Earl Lindo, clavier de The Wailers, est mort à l’âge de 64 ans»[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ reggaeville. «RIP Earl». www.reggaeville.com (engelsk). Besøkt 6. september 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]