The Upsetters

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Upsetters var studiobandet til den jamaicanske produseren Lee «Scrath» Perry. Bandet har skiftet navn flere ganger, men er aller mest kjent under navnet The Upsetters. Bandet er kanskje mest kjent for sitt arbeid med Max Romeo, bla på albumet «War in a Babylon». Bassisten Aston «Familyman» Barrett og trommeslageren Carlton Barrett var begge medlemmer av The Upssetters før de ble medlem av Bob Marleys band the Wailers.

Fra starten av het bandet «Gladdy`s All-Stars» ledet av pianisten Gladstone Anderson. Det var Gladdys All-Stars som opprinnelig spilte inn de internasjonale hitene «Live Injection» og «Return of Django». Den gang, i 1969, het de «Hippie Boys». Og samme år dro de på turne i Storbritannia. Bandet besto da av Alva Lewis på gitar, Glen Adams på orgel, Aston «Familyman» Barrett på bass og Carlton Barrett på trommer.

I 1972 forlot Barrett-brødrene the Upsetters til fordel for Bob Marley, Peter Tosh og Bunny Wailers band, the Wailers. Barrett-brødrene var vanskelig å erstatte for «Scratch», men han fikk trommet sammen flere musikere for å holde liv i the Upsetters. Etter Aston og Carlton Barrett var det flere musikanter innom bandet. I 1975 var det Boris Gardiner på bass, Mikey Richards, Sly Dunbar og Benbow Creary på trommer, Earl «Chinna» Smith på gitar, Winston Wright og Keith Stirling på keyboard.