Carcass

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Carcass
Carcass, 2016
OpphavEnglands flagg Liverpool, England
SjangerGrindcore (tidlig)
Death metal (midten)
Melodic death metal (senere)
Aktive år1985–1995, 2007–i dag
PlateselskapEarache Records
IMDbIMDb
Medlemmer
Bill Steer
Jeffrey Walker
Michael Amott
Daniel Erlandsson
Tidligere medlemmer
Ken Owen
Mike Hickey
Carlo Regadas
Sanjiv
Andre forhold

Carcass er et britisk grindcore/melodic death metal-band som ble stiftet i Liverpool, England i 1985. Til å begynne med het de Disattack og spilte hardcore punk, men skiftet både navn og stil etter en kort periode. De er kjent for å være en stor inspirasjon på både grindcore og death metal. Debutalbumet ble sluppet i 1988 og heter Reek of Putrefaction. I 1990 får Carcass en ekstra gitarist, Michael Ammott, senere kjent fra Arch Enemy og Spiritual Beggars. Etter å ha gitt ut to nye album slutter Michael Ammott i bandet. Mike Hickey tar over rollen som gitarist i en periode før Carlo Regadas. Deres siste album får navnet Swansong for å markere slutten på bandet. Carcass ble splittett opp i 1995. I et intervju med Jeffrey Walker datert januar 2006 diskuterer han mulighetene for en eventuell gjenforening av Carcass.

Musikalsk stil[rediger | rediger kilde]

Bandet startet som et grindcore band. Debuten Reek of Putrefaction og oppfølgeren Symphonies of Sickness er i hovedsak grindcore. Begge to ses på som klassikere innen grindcore-stilarten. Sangene preges av raske riff, aggressiv tromming, dårlig produksjon og lite melodiøsitet. Sammen med Necroticism - Descanting The Insalubrious er dette den første lyriske epoken til Carcass.

Fra Necroticism - Descanting The Insalubrious og fremover ble lydbildet utviklet og forandret. Stilen endres til en mye mer sofistikert death metal stil. Produksjonen og musikken generelt gjør bandet mer tilgjengelig for allmennheten Bandet er tydeligvis inspirert av band som Death og At the Gates.

Lyrikk[rediger | rediger kilde]

De første tre albumene preges av kompleks medisinsk terminologi, som var en ide eks-trommeslager Ken Owen kom med på bakgrunn av hans fars medisinpraksis. Titler som «Lavaging Expectorate of Lysergide Composition» & «Feast on Dismembered Carnage» vakte provokasjon og mye oppmerksomhet rundt bandets utgivelser. Den unike lyriske stilen har vært til inspirasjon for etterfølgende grindcore band. B. Florida-bandet Death hadde sin egen dødstematikk som bidro til Carcass sin unike lyriske stil.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Sist kjente besetning[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Full-lengde album[rediger | rediger kilde]

År Tittel Plateselskap Line-up
1988 Reek of Putrefaction Earache Records Jeff Walker, Bill Steer og Ken Owen
1989 Symphonies of Sickness Earache Records Jeff Walker, Bill Steer og Ken Owen
1992 Necroticism - Descanting The Insalubrious Earache Records Jeff Walker, Bill Steer, Ken Owen og Michael Amott
1993 Heartwork Earache Records Jeff Walker, Bill Steer, Ken Owen og Michael Amott
1996 Swansong Earache Records Jeff Walker, Bill Steer, Ken Owen og Carlo Regedas

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]