Du og jeg (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Du og jeg
orig. You and Me
Generell informasjon
Utgivelsesår1938
Prod.landUSA
Lengde94 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiFritz Lang
MusikkKurt Weill
SjeffotografCharles Lang
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Du og jeg[1], (originaltittel: You and Me) er en amerikansk film noir fra 1938 regissert av Fritz Lang med Sylvia Sidney og George Raft i hovedrollene.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Mr. Morris, eier av et stort varehus, ansetter tidligere lovbrytere som nå er løslatt på prøve for å gi dem en ny mulighet til å rehabilitere seg i samfunnet etter å ha sittet i fengsel. Men de andre ansatte vet ikke at disse nye ansatte kommer direkte fra fengsel. Blant disse nylige ansatte er Joe Dennis, som egentlig ønsker å reise til California på grunn av et forhold til Helen Roberts, som han ønsker å avslutte forholdet til.

På grunn av hans voldelige fortid, føler Joe at han ikke burde gifte seg med en så søt og uskyldig ung kvinne. Joe og Helen tilbringer en siste kveld sammen, og hun sier at hvis Joe ønsket å gifte seg med henne - så ville svaret hennes vært ja. De bestemmer seg plutselig å gifte seg med hverandre, samme kveld.

Men Helen sier de må holde bryllupet hemmelig, fordi sjefen deres Mr. Morris ikke godkjenner at ansatte gifter seg med hverandre. Faktisk har ikke sjefen deres noe imot dette. Men Helen har ikke lov til å gifte seg, når Joe fremdeles er på prøveløslatelse etter å ha sittet i fengsel. Men Joe og en gruppe andre ranerne planlegger en kveld å bryte seg inn på butikken til Mr. Morris, hvor de blir snart omringet av væpnede vakter.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmfront.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]