Drive-Thru

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Drive-Thru (film)»)
Drive-Thru
Generell informasjon
FilmtypeSpillefilm
SjangerSkrekkfilm, sort humor
Utgivelsesår29. mai 2007
Prod.landUSA
Lengde91 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBrendan Cowles
Shane Kuhn
MusikkRalph Rieckermann
SjeffotografVincent E. Toto
KlippDaniel R. Padgett
Foran kamera
Hovedrolle(r)Leighton Meester
Nicholas D'Agosto
Prod.selskapLions Gate Entertainment
Eksterne lenker

Drive-Thru er en amerikansk spillefilm skrevet og regissert av Brendan Cowles og Shane Kuhn, med Leighton Meester og Nicholas D'Agosto i hovedrollene. Handlingen i filmen er lagt til Orange County i California, der klovnemaskoten «Horny the Clown» er en seriemorder.

Filmen hadde premiere 29. mai 2007 på DVD. Den fikk dårlige anmeldelser.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Brandon Meeks og Tony, sammen med venninnene deres, Brittany og Tiffany ankommer en restaurant kalt Hella Burger. Men når de forsøker å legge inn en bestilling gjennom en drive-thru, fornærmer en ansatt dem. Tony bryter seg inn på restauranten, for å konfrontere den ansatte. Brandon kommer deretter inn i restauranten for å lete etter Tony, men finner ham død - med ansiktet i en frityrkoker. Brandon blir deretter angrepet og myrdet. Rett utenfor restauranten blir Bretagne og Tiffany også drept, når de oppdager likene til kjærestene deres.

I mellomtiden holder Mackenzie en fest sammen med kjæresten Fisher og ett par venner. Gruppen oppdager et ouijabrett, og bestemmer seg for å spørre brettet hva fremtiden deres kommer til å bringe. Men brettet uttaler bare N1KLPL8, en melding som vennene ikke forstår før ser en nyhetsbulletin dagen etter, som blant annet viser bilskiltet fra bilen til Brandon. Mackenzie kikker senere på fotografiene fra kameraet sitt etter festen, og oppdager at disse bildene viser dødsfallet til de fire drepte tenåringene fra restauranten.

Mackenzies venner blir etter hvert myrdet, og hun blir jagd gjennom hele skole-bygningen. Hun møter en politimann, som ikke finner noen døde mennesker. Mackenzie blir likevel tatt med til en politistasjon sammen med hennes mamma, Marcia og pappa, Bill. De blir avhørt av etterforsker Brenda Chase (spilt av Lola Glaudini) og etterforsker Dwayne Crockers. Men de to etterforskerne tror ikke på Mackenzies historie. Dagen etter besøker de to etterforskerne Jack Benjamin, eieren av Hella Burger, som viser seg å aldri være noen hjelp til å løse saken. Ett par andre venner blir også myrdet, og en annen venn, Fisher, havner i sjokk etter å ha vært vitne til drapene. Mackenzie besøker Fisher ved sykehuset, sammen med Marcia.

Mackenzie blir snart irritert over moren sin, fordi hun tror at moren skjuler noe for henne. Det viser seg at alle de hittil drepte tenåringene er barna til morens gamle venner fra hennes tid på videregående. Marcia innrømmer til slutt at når hun var tenåring, drepte hun og vennene hennes ved et uhell Archie Benjamin (spilt av Van De La Plante) sønnen til Jack Benjamin, på hans 18-årsdag som skulle feires ved Hella Burger. Nå skal hans hevn-bringende ånd ha kommet tilbake for å drepe barna til hans mordere, som hevn for å ha blitt mobbet og trakassert av dem. Etterforsker Chase og etterforsker Crockers oppdager Jack Benjamin (sønnen til Archie Benjamin) og de arresterer ham fordi de tror at han står bak alle de nylige mordene. Men samtidig blir Mackenzie kidnappet, og tatt med til Hella Burger.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Leighton Meester.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Drive-ThruInternet Movie Database Rediger på Wikidata