Drew University

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Drew University
Grunnlagt1867
Typeprivat
BeliggenhetMadison staten New Jersey
Studenter2 647 (2006)
Ansatte240 (2006)
Nettstedwww.drew.edu

Drew University er et lite, privat universitet i Madison i New Jersey i USA. Universitetet er i dag løst tilknyttet Metodistkirken i USA, og kirkens arkiver og historieinstitutt ligger på campus.

Det ble opprettet som Drew Theological Seminary i 1867 av jernbaneutbyggeren Daniel Drew. Universitetet ekspanderte særlig fra 1928 som College of Liberal Arts. Med unntak av en periode i mellomkrigstiden hadde kvinner adgang til Drew. Det ble tilbudt studier på masternivå fra 1955.

Det er (2006) i alt 2 647 studenter ved Drew, og skolepengene var US$ 33 068 i 2006 og US$ 34 230 i 2007 – de høyeste i New Jersey. Det er obligatorisk med privat PC, og dette kravet ble innført allerede i 1984, da skolen som den første i USA innførte PC i undervisningen.

Studier tilbys helt opp til doktorgradsnivå (Ph.D).

  • College of Liberal Arts tilbyr 27 lavere grads kurs i de klassiske humanistiske, sosialvitenskapelige og naturvitenskapelige basisfagene.
  • Caspersen School of Graduate Studies tilbyr mastergradskurs innen de klassiske basisfagene, business management, orientalske språk, jødiske studier, holocaust-studier, europeiske studier, miljøfag og skriving.
  • Graduate Division of Religion tilbyr en rekke teologiske og religionsvitenskapelige mastergradskurs.
  • Drew Theological School er åpen for studenter fra alle kirkesamfunn.

Det ligger også en botanisk hage sør på campus – Florence and Robert Zuck Arborteum, anlagt i 1980.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]