Dreamgirls

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dreamgirls
ManusTom Eyen
Basert påThe Supremes og Motowns historie
MusikkHenry Krieger
SangteksterTom Eyen
Forestillinger

Dreamgirls er en musikal med musikk av Henry Krieger og sangtekster og libretto av Tom Eyen. Den er basert på ambisjonene og suksessene til svarte R&B-artister i 1960- og 1970-årene, som The Supremes, The Shirelles, The Chiffons og Little Richard,[1] og handler om The Dreams, en kvinnelig sangtrio fra Chicago i Illinois som blir sangstjerner.

Musikalen hadde premiere 20. desember 1981 på Imperial TheatreBroadway. Den ble nominert til 13 Tony-priser, inkludert for beste musikal, og vant seks. En filmatisering ble utgitt i 2006, med Jamie Foxx, Beyoncé, Eddie Murphy, Jennifer Hudson, Danny Glover, Anika Noni Rose og Keith Robinson i hovedrollene. Scenemusikalen hadde premiere på West End i London i november 2016 med Amber Riley i rollen som Effie White.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Grossberg, Michael (6. mars 2015). «Dreamgirls continues to spark questions about its Motown inspiration». (engelsk). Arkivert fra originalen 22. september 2015. Besøkt 30. desember 2016.  Både |arkivurl= og |arkiv_url= er angitt. Kun én av dem skal angis. (hjelp); Både |verk= og |avis= er angitt. Kun én av dem skal angis. (hjelp)
  2. ^ «Tickets For Dreamgirls Starring Glee's Amber Riley On General Sale Friday 1 April, 2016». 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

teaterstubbDenne teaterrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.