Drag Me To Hell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Drag Me to Hell
Generell informasjon
Utgivelsesår2009-05-29
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde99 min. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSam Raimi
ProdusentSam Raimi
Grant Curtis
Robert G. Tapert
Ivan Raimi
ManusforfatterSam Raimi
Ivan Raimi
MusikkChristopher Young
KlippBob Murawski
Foran kamera
MedvirkendeAlison Lohman
Justin Long
Lorna Raver
Dileep Rao
Annen informasjon
FilmformatPeter Deming
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker

Drag Me to Hell er en amerikansk skrekkfilm fra 2009 skrevet og redigert av Sam Raimi og hans eldre bror Ivan Raimi.

Filmens skuespillerstjerner er Alison Lohman, Justin Long og Lorna Raver. Filmen er en tilbakekomst for Raimi, som tidligere hadde opptjent et meget godt rykte for hans kult-skrekkserie The Evil Dead, før han nådde et videre publikum med Spider-Man-filmene. Filmen handler om Los Angeles-långiverkonsulenten Christine Brown (Alison Lohman) og hennes avslag om å utvide et lån for Mrs. Ganush (Lorna Raver) for å imponere hennes sjef. Som hevn setter Ganush en forbannelse på Christine, noe som gjør hennes liv til et helvete. Filmen hyller også en rekke Universal-skrekkfilmer fra 1980-tallet, da filmen viser en årgangsåpningslogo fra det sekelet.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 1969 i Pasadena søker et latinamerikansk ektepar hjelp fra en ung spåkone som går under navnet Shaun San Dena. De forteller at sønnen deres er syk og hører onde stemmer etter å ha stjålet et sølvkjede fra en sigøyner, til tross for at de forsøkte å returnere det. San Dena gjennomfører et ritual, men de blir angrepet av en ukjent demon som drar med seg gutten til Helvete.

I nåtidens Los Angeles arbeider Christine Brown i en bank, og forsøker å bli forfremmet. Men hun møter motstand fra Stu Rubin som også ønsker seg en høyere stilling. Sjefen hennes råder Christine til å demonstrere tøffe beslutninger. En eldre sigøyner-kvinne, Sylvia Ganush, kommer innom banken for å be om en tredje forlengelse på lånet sitt. Men Christine avviser henne. Ganush forteller at hun ikke har råd til å betale alle kostnadene for huset sitt, begynner å gråte, og hun lager en scene i banken. Sikkerhetsvaktene dukker opp, og den eldre damen forsvinner fra kontoret.

I et parkeringshus blir Christine angrepet av Ganush. Hun river en knapp fra Christines frakk, og forbanner den. Senere besøker Christine og kjæresten Clay en spåkone, Rham Jas, som forteller Christine at hun blir hjemsøkt av en ond ånd. Hjemme igjen blir Christine angrepet en denne onde ånden, og har en hallusinasjon om Ganush. På jobben de neste dagene hallusinerer hun flere ganger om Ganush igjen, og blør voldsomt neseblod. Samtidig stjeler kollega Stu Rubin noen dokumenter fra Christines skrivebord. Christine ønsker å be Ganush om tilgivelse, men oppdager at den gamle damen nylig har dødd.

Christine vender tilbake til Rham Jas. Hun forklarer at så lenge Christine er eier av den forbannede knappen hennes, vil hun bli plaget av en mektig demon kalt "Lamia" i tre dager før hun blir dratt til Helvete. Spåkonen antyder at et annet offer kan tilfredsstille demonen. Christine ofrer motvillig et kjæledyr, for å hindre at hun selv havner i Helvete. Christine møter Clays foreldre hjemme hos dem til middag, hvor hun igjen plages av groteske hallusinasjoner. Christine kommer tilbake til Jas, som ber om et gebyr på 10 000 dollar. Han introduserer henne for San Dena, som forbereder seg på å felle "Lamia" og drepe den. Ting går galt, og Lamia tar bolig i kroppen hennes. San Dena dør under kampen mot hennes motstander.

Jas forsegler Christines knapp fra frakken hennes i en konvolutt, og sier at hun bare kan fjerne forbannelsen ved å sende knappen videre og forbanne noen andre. Christine bestemmer seg for å gi konvolutten til sin kollega Stu, men hun ombestemmer seg. Jas informerer Christine om at hun kanskje kan gi knappen til en død person. Christine velger å grave opp Ganushs grav, og plasserer konvolutten på liket like før daggry. Christine kommer deretter hjem, og forbereder seg på å møte Clay ved en tog-stasjon i Los Angeles for å reise på en helgetur. Hun får vite fra sjefen hennes om at hun har blitt forfremmet, etter at Stu tilsto å ha stjålet dokumenter fra henne.

Ved tog-stasjonen kommer Clay med konvolutten hennes med den "savnede" knappen som han fant i bilen hans. Men han vet ikke dens egentlige betydning. Christine innser at hun la igjen feil konvolutt ved graven til Ganush, så forbannelsen mot henne ble egentlig aldri fjernet. Christine faller deretter ned på et tog-spor. Brennende hender dukker opp gjennom jorden, og drar Christine ned til Helvete. Clay, som fremdeles holder på den forbannede knappen, stirrer forferdet ned på de nå tomme togsporene, men Christine har sportløst forsvunnet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]