Dr. No (roman)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dr. No er den sjette romanen om James Bond, skrevet av Ian Fleming. Den ble publisert i 1958. Dette skulle senere bli den første James Bond filmen, som ble filmatisert i 1962 med Sean Connery som James Bond.

Handling[rediger | rediger kilde]

James Bond har kommet seg etter at han ble forgiftet av Rosa Klebb i From Russia With Love. «M» kaller ham inn, og gir ham blant annet et nytt våpen: Walther PPK. Bond får nå i oppdrag å finne ut hva som skjedde med MI6s kontakt på Jamaica, Strangways. Han har nemlig etterforsker en viss figur som heter Dr. Julius No, som har sin egen private øy utenfor Jamaica kalt Crab Key. På Jamaica holder Bond på å forsøkt myrdet flere ganger: blant annet ved å bli tilsendt forgiftet frukt, og å få en skolopender i sengen.

Ved hjelp av sin medarbeider Quarrel, tar Bond seg inn på Crab Key. Her møter de Honechile Ryder, en ung jente som lever på finne skjell på øya. De blir oppsporet av Dr. Nos menn, som alle består av kinegre. Bond, Quarrel og Ryder kommer seg unna, og i flere dager vandrer de rundt i sumpen. En kveld blir de angrepet av en drage, som egentlig er en stridsvogn med flammekaster. Quarrel blir drept, og Bond og Honey blir ført inn til Dr. No, i hans hovedkvarter som minner om et hotell. Her forteller Dr. No sin store plan til Bond.