Domingo Gómez-Acedo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Domingo Gómez-Acedo
Selección española - Amberes 1920 (Acedo).jpg
Født6. juni 1898
Bilbao
Død1980
Getxo
Søsken Aquilino Gómez-Acedo
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Spania
Språk Spansk

Domingo Gómez-Acedo Villanueva kjent som Acedo (født 6. juni 1898 i Bilbao, død 1980) var en spansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Acedo var med på det spanske fotballaget som kom på andreplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten på første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk en ny mulighet å spille om sølvmedaljene etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike som tapte semifinalen mot Nederland hadde reist hjem. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene. Spania vant sølvfinalen over Nederland med 3-1 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]