Djevelens sendebud

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Djevelens sendebud
orig. Les visiteurs du soir
Generell informasjon
Utgivelsesår1942
Prod.landFrankrikes flagg Frankrike
Lengde120 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiMarcel Carné
ManusforfatterJacques Prévert
MusikkMaurice Thiriet
KlippHenri Rust
Prod.selskapPathé Consortium Cinema
Eksterne lenker

Djevelens sendebud [1], (originaltittel: Les visiteurs du soir') er en fransk eventyr-film fra 1942 regissert av Marcel Carné, og med manus av Jacques Prévert. Handlingen er satt til den sene middelalder hvor to av djevelens sendebud utkledd som gjøglere møter opp til en fransk hertugs hoff samme kveld som datterens forlovelsesfest for å ødelegge for kjærligheten.

Handling[rediger | rediger kilde]

I mai 1485 ankommer to av djevelens utsendinger, Gilles (spilt av Alain Cuny) og Dominique, slottet til Baron Hugues (spilt av Fernand Ledoux) på natten for en feiring av datterens forlovelse. Baronens datter, Anne (spilt av Marie Déa) skal gifte seg med Renaud (spilt av Marcel Herrand) en krigsherre som foretrekker å snakke om kamp, i stedet for å resitere kjærlighetsdikt. Gilles og Dominique går, i forkledning, inn i slottet - hvor de bruker keftene deres for å ødelegge den planlagte bryllupet. Gilles forfører den uskyldige Anne, samtidig som både baronen og Renaud blir forhekset med Dominique. Men når Gilles ved et uhell blir forelsket i Anne, kommer djevelen (spilt av Jules Berry) for å sikre at all menneskelige lykke skal ødelages.

Når baronen og Renaud innser at de begge er forelsket i Dominique, gjennomfører de en duell til døden hvor Renaud blir drept. Etter djevelens ordre, forlater Dominique slottet og lokker baronen til å følge henne etter henne. Anne gjør en avtale med djevelen og samtykker i å være sammen med ham, i bytte mot at djevelen skal slippe Gilles fri. Når Gilles er fri, fjerner djevelen hans hukommelse. Men så snart Gilles er borte, avslører Anne at hun løy og at hun aldri virkelig kunne elske Djevelen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]