Diskusjon:Vassfaret

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fjellområdene rundt omtales som Vassfarfjellet i vide vendinger, men som oftest blir de spesifikke områdene navngitt uten at de blir omtalt som «Vassfaret». Se blant annet Vassfarfjellet.no: Beliggenhet. I de senere årene er utstrekningen på «Vassfaret» strukket til det ekstreme, med Vassfaret Bjørnepark nede i Flå sentrum og Vassfaret kursgård i Hedalen. Relativt langt nede i Hedalen, og utenfor Vassfaret, faktisk på motsatt side av dalen finnes også «Vassfarfoten». Med all tydelighet er Vassfaret blitt et merkenavn som er lett å selge og det medfører at geografien tøyes til det ekstreme. Vassfaret er dels ett vannsystem, dels en stor barskogdal. Elva gjennom Vassfaret, Aurdøla, munner ut i Urula, og hvis en vil tøye Vassfaret så er dette ytterenden av Vassfaret. I nord er Vassfaret lokalt definert fra Strøslidammen, men med litt fleksibilitet kan en nok ta med Tjernsvollen. Nokså betegnende er omtalen av Vassfaret på sidene til Vassfarfjellet.no med «Det som utgjør selve hjertet av Vassfaret er en ca 3 mil lang dal med frodig skog opp mot snaufjell, glitrende vann og brusende fosser» hvoretter de fortsetter med «Området vi kaller Vassfarfjellet ligger på østsiden av denne dalen». Fjellområdene rundt har egne navn, men «Vassfarfjellet» låter jo fint, selv om det på den tidligere refererte siden blir definert som «mellom Gulsvik og Flå». Det blir omtrent like presist som å si at Groruddalen ligger på Nesodden, eller at Lillestrøm er en del av Oslo. — Jeblad 27. jul 2007 kl. 07:43 (CEST)

Vassfaret, dalføre mellom Sør-Aurdal kommune i Oppland og Flå kommune i Buskerud. Gjennom dalen renner Aurdøla, lenger nede kalt Urula.

Vassfaret, som ligger i deler av feltet er en typisk vid og åpen østlandsk barskogsdal med bred bunn og bratte lier som går over i hammere og skrenter. Fra de store myrområdene rundt Buvatn renner Vassfarelva, som har flere forskjellige navn, gjennom flere mindre innsjøer til Strøen, som regnes som øverste innsjø i selve Vassfaret.

NVE: 012/19 Urula (Siden har kart)

Vassfaret er en skog- og fjelldal mellom Hallingdal og Valdres. Den er ca. 30 km lang med store vatn og elver, bekker, bratte dalsider med snaufjell og setre, samt levninger etter 12 gårder og plasser og etter fløtningsanlegg.

Vassfaret Bjørnepark: Om Vassfaret (Bilde midt på siden fra Vassfaret)

Vassfaret og Vidalen er skog og fjelldaler mellom Hallingdal og Valdres, typiske for det indre Østland.

Vassfaret og Vidalen: Landskap av historie (Bilde på siden viser dalen)

Lokalt defineres ofte Vassfaret som vassdraget fra Tjernsvollen til Mana. Tjernsvollen regnes som den innerste bosetningen. --Karsten Lien 15. nov 2010 kl. 21:13 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vassfaret. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jul. 2018 kl. 03:51 (CEST)[svar]