Diskusjon:Tromsø (tettsted)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Utstrekning[rediger kilde]

@Nordlending: Denne må du forklare! Hamna er en del av Tromsø tettsted nå.Colosseum~nowiki (diskusjon) 22. mai 2018 kl. 22:47 (CEST)

Var ikke klar over det. Tettstedet Tromsø utgjør nå ca. 13 km², mens Tromsøya utgjør ca. 23 km² (ifølge artikkelen). Det er altså på ingen måte slik at tettstedet "opptar hele Tromsøya", så du tar også feil. Hilsen Nordlending 23. mai 2018 kl. 00:06 (CEST)
OK. Har nå forandret noe på den. / Colosseum~nowiki (diskusjon) 23. mai 2018 kl. 09:29 (CEST)

Oppdeling av Tromsø[rediger kilde]

@Nordlending: Jeg synes det er en dårlig og forvirrende løsning å ha egne sider for Tromsø (tettsted) og Tromsø (by). Tromsø fungerer veldig godt til alle formål. --Bævik (diskusjon) 9. jun. 2018 kl. 10:36 (CEST)

Jeg er uenig. Jeg synes det er naturlig, ryddig og nødvendig å skille disse. Vi har separate artikler om Lyngseidet og Lyngen – selv om de er «samme sted», og da er det helt riktig av oss å gjøre det samme der hvor tettstedet og kommunen har samme navn. Kommunen har mange egenskaper (høyeste fjell, antall skoler, en ordførerhistorikk osv) som ikke er relevante for tettstedet. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 9. jun. 2018 kl. 11:01 (CEST)
Synes dette er vanskelig. Hvis en person fra Sør-Norge vil vite litt om Tromsø by og går inn på den siden som heter Tromsø (by), så får de jo minimalt med info. Nesten alt av info står jo på den store siden om kommunen. Så for den som leser, og ikke er så kjent med verken Tromsø eller Wikipedia, hadde det nok vart best å ha alt samlet på en side. Lyngseidet/Lyngen blir en litt annen sak, mener jeg. Lyngseidet er en liten plass. I Tromsø er det trass alt sånn at veldig mye av kommune og by sammenfaller på ulike måter. Siden om tettstedet Tromsø gjør det jo ytterligere mer forvirrende for den som er ukjent med Tromsø. / Colosseum~nowiki (diskusjon) 9. jun. 2018 kl. 12:30 (CEST)
Ettersom Tromsø er en stor plass (i motsetning til Lyngseidet) er det dessto viktigere å sortere stoffet tydelig. Vi har det samme i Oslo (tettsted); to ting med samme navn er ikke den samme saken. Tettstedet Steinkjer (tettsted) er noe annet en kommunen Steinkjer. Osv. At stoffet foreløpig ikke er fornuftig sortert mellom de tre artiklene, er en grunn til å rydde opp, ikke til å slå sammen. --M O Haugen (diskusjon) 9. jun. 2018 kl. 12:41 (CEST)
Disse sidene skal jo være til for de som leser og søker info. Derfor mener jeg det skal gjøres så enkelt som mulig for leseren å finne det han søker. Å dele opp i kommune, by og tettstedet gjør det bare vanskelig og tungvint. Skjønner selvsagt argumentene for, men synes, i hvert fall i dette fall, at man godt kunne samle opp Tromsø under den store siden som finnes / Colosseum~nowiki (diskusjon) 9. jun. 2018 kl. 13:11 (CEST)