Diskusjon:The Ico & Shadow of the Colossus Collection

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting den 15. februar 2017, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.
Artikkelen The Ico & Shadow of the Colossus Collection er en del av underprosjektet videospill, som jobber med å forbedre videospill-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
B Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på b-nivå på kvalitetsskalaen.
Lav Denne artikkelen er av lav prioritet innen sitt emne.

Relevans[rediger kilde]

Jeg er usikker på om vi trenger en separat leksikonartikkel om at to spill er gjenutgitt sammen for en ny plattform?! Kan ikke det sammenlignes med en Dvd-boks? Jeg har en boks her på stua nå med 3 Chaplin-filmer i. Jeg synes ikke vi skal lage en egen artikkel om den boksen. Hvis filmene er restaurert i forbindelse med DVD-utgivelsen, så er det mest naturlig å samle stoffet, og skrive om restaurering/oppgradering i artikkelen om den enkelte filmen, ikke sant? Mvh M O Haugen (diskusjon) 15. feb. 2017 kl. 20:29 (CET)[svar]

Spillene ble mer eller mindre utviklet helt på nytt for den (da) nye plattformen, med de gamle spillene som mal. Samlingen fikk også anmeldt på nytt som uavhengige spill av en god del utgivelser (Metacritic sier 58 utgivelser spesifikt av samlingen[1]), som også hadde anmeldt spillene før. Med en DVD-boks eller nyutgave er som oftest litt mindre arbeid og styr rundt dem. Chaplin-filmene dine ble vel ikke anmeldt fullstendig på nytt da de kom ut på DVD, og heller var det ikke like mye arbeid i å gi dem ut på nytt som med disse (vil jeg si). I tillegg er ikke disse to spillene ikke offisielt del av samme serie; det er bare utviklerne som har hintet mer og mer til en koblet handling mellom dem. En nyutgivelse av disse to spillene sammen virker derfor mindre naturlig enn si en nyutgivelse av Star Wars-filmene, som har en tydelig sammenkoblet handling. Telaneo (Diskusjonsside) 15. feb. 2017 kl. 20:40 (CET)[svar]
Ingen av oss er filmfolk, så vi vet vel egentlig ikke hvor mye arbeid det er å restaurere en film!? Eller å redigere og utvikle bonusmateriale.
Mye av det du ellers nevner er stoff som hører hjemme i artiklene om det enkelte spillet: nyutvikling og nye anmeldelser.
Så sier du eksplisitt at det ikke er noen synlige fellestrekk ved spillene. Det er ingen direkte narrativ forbindelse med dem, og det ene spillet ble ikke forandret for at det bedre skulle passe til å bli solgt i eske sammen med det andre. Stemmer ikke det?
Hvis du tar ut av denne artikkelen alt det stoffet som allerede står i de to artiklene, så står vi igjen med noe stoff som kan flyttes til artikkelen om produksjonsselskapet, og noen avslørende opplysninger som ytterligere understreker at denne artikkelen er overflødig: i USA/PAL ble spillene solgt som en hel samling, mens de ble solgt separat i Japan. To spill som relanseres samtidig trenger ikke en felles artikkel. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 15. feb. 2017 kl. 21:37 (CET)[svar]
Nøyaktig hvor mye arbeid det er å restaurere vet man vel ikke, godt poeng. Poenget mitt var at en restaurering ville tatt mer arbeid enn en ren gjenutgivelse, men jeg leste spørsmålet ditt feil, så det ble vel et svar til ingenting. Når det gjelder nye anmeldelser, så er det ganske konsekvent at de som har anmeldt spillene før da de opprinnelig kom ut anmeldte hele samlingen på nytt, som om spillene i prinsippet var nye, uten sammenligning med tidligere anmeldelser (ihvetfall de jeg kjapt så over, kan være noen sammenligner med originalspillene).
I prinsippet er det ikke synlige fellestrekk mellom spillene. De har ingen offisiell kobling, men i praksis sier både spillere og utviklere at det er en kobling, men den er svak på sitt beste. Avhengig av hva en syns trenger ikke spillene ha en kobling, men det er ofte praktisk å tenke slik siden det er visse likhetstrekk og de er utviklet av samme folk.
Hvis du mener at vi ikke trenger artikkelen, foreslår jeg du slettenominerer den, så tar jeg på meg arbeidet å flette/flytte/whatever etter hva konsensus blir. Høres bra ut?--Telaneo (Diskusjonsside) 15. feb. 2017 kl. 21:50 (CET)[svar]
Jeg lagde artikkelen mest for å ha en slags komplett serie med spillene utviklet av Team Ico, og denne går på en måte innunder der. Å slette artikkelen er egentlig ikke så problematisk, blir bare fletting ut til Ico, Shadow of the Colossus og Team Ico, pluss litt lenkefiksing. Det skal vel gå greit.--Telaneo (Diskusjonsside) 15. feb. 2017 kl. 21:58 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen The Ico & Shadow of the Colossus Collection. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. mai 2019 kl. 14:03 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen The Ico & Shadow of the Colossus Collection. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. jan. 2022 kl. 06:15 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen The Ico & Shadow of the Colossus Collection. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. mar. 2023 kl. 08:32 (CET)[svar]