Diskusjon:Tegneserie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anbefalt artikkel Tegneserie er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den blir ansett som spesielt lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.
TRENGER VEDLIKEHOLD: Tegneserie er en anbefalt artikkel som gjennomgår en revurdering.

Revurdering av artikkel Følgende vesentlige mangler er anført:

 • Hakkete prosa, med et visst listepreg
 • Lite heldig bruk av illustrasjoner
 • Overlenking og rødlenking
 • Springende omtale, uten sammenheng
 • Mangel på gode kilder
 • Utdatert omtale.

Dersom disse manglene ikke er utbedret, eller påstanden om mangler imøtegått, i løpet av to uker, vil anbefalt-statusen bli fjernet. Revurderingen av artikkelen startet 29. oktober 2021.


Husk å varsle eventuelle hovedbidragsytere (se artikkelens historikk) ved å legge inn
{{subst:UA-advarsel|Tegneserie}} ~~~~
på deres brukerdiskusjonssider, samt å opplyse om merkingen på WP:Notiser og på oppslagstavlen, slik at andre blir gjort klar over den.

Speech balloon.svg Tegneserie er del av underprosjektet tegneserier, som søker å øke mengden og kvaliteten på Wikipedias dekning av temaer om og relatert til tegneserier. Hvis du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
Anbefalt artikkel AA Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på anbefalt-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.
Wikipedia Tegneserie har vært utvalgt artikkel, og var på Wikipedias forside i oktober 2004.
Portal:kultur Tegneserie har vært utvalgt artikkelPortal:kultur. Artikkelen var utvalgt i mai 2006.

Svar til Wolframs html-kommentarer[rediger kilde]

 1. men kan også være f.eks. malt?
  • Ja, det kan også være malt. Ingen av de store tegneserieteoretikerne krever at seriene er tegnet, eller for den saks skyld at den er håndlaget. Det finnes en god del nye tegnere som feks Siri Pettersen som lager alle sine serier digitalt. Det eneste kravet som stilles er stort sett bare at det skal være flere bilder i en sekvens.
 2. hva betyr denne setningen?
  • Hadde glemt ett lite ord der. Takk for at du opplyste meg om det.
 3. trenger dette å være i introduksjonen? Om noe var banalt blir vel også en subjektiv vurdering
  • Nei, jeg skal se på det senere. Jeg har ikke tid nå.
 4. vil det ikke holde å bruke "tegneserien"?
  • Nei, altså nå må greie å holde ett hardt skille mellom tegneserier og tegneserieserier. Det er... Jo, det holder lenge.

Håper det var til nytte. Jeg skal fikse på ting så snart jeg kommer tilbake fra forelesning. Akkurat nå må jeg stikke. Einar 1. okt 2004 kl.08:31 (UTC)

Utkommenterte ting[rediger kilde]

Fikset masse småting i artikkelen, og la da merke til at det er mange utkommenterte ting der. Er det bare for å unngå røde lenker mens den er på forsiden? Eller? Bare lurer. Da bør utkommenteringstaggene (<---->) fjernes når artikkelen ikke lenger er på forsiden? Ikke for å bry meg, tviler ikke på at dette er gjennomtenkt, bare lurer :P Espenhh 30. okt 2004 kl.22:19 (UTC)

Det er for å unngå røde lenker mens den ligger på forsiden. Jeg kommer til å fjerne kommentarene så snart utvalgt artikkel skiftes. Noe som ikke skal være mange dagene til. Einar 31. okt 2004 kl.12:36 (UTC)

Fantomet[rediger kilde]

Jeg synes at noe om Fantomet burde bli inkludert i denne artikkelen, det er tross alt en serie som har stor kulturverdi i Norge. Jon Harald Søby 25. feb 2005 kl.18:21 (UTC)

Jeg kan ingenting om Fantomet, da jeg aldri har lest serien. Gjør det du. Og vær så snill å la vær å bruke det bildet i signaturen din. --Einar Faanes 25. feb 2005 kl.19:01 (UTC)
OK, gjør det i morgen. Men hva er gærent med bildet? Jon Harald Søby 25. feb 2005 kl.20:02 (UTC)
Hvis du kikker på en:Wikipedia:Signature#Things_to_avoid finner du noen innvendinger mot bruk av bilder i signaturer. Hos meg (i Opera) kommer den utenfor linjen, og ser nokså malplassert ut. En annen ting: Pr. i dag er det ikke noe problem å kjenne deg igjen, men det er også et problem dersom det blir flere med Tengwar-signaturer; for de fleste er det ikke så enkelt å huske hvem som er hvem, og da blir det forvirrende i forhold til en vanlig signatur. Dette har skapt en del forvirring og unødvendige misforståelser på større wikipediaer. Cnyborg 25. feb 2005 kl.21:26 (UTC)
Jeg synes dessuten at det er veldig greit å kunne klikke på navnet å få opp brukersiden. Ofte husker du ikke hvem folk er ved brukernavn, men ved hva som står på brukersiden deres (Aha! Det er han som skriver om det ja.). --Einar Faanes 26. feb 2005 kl.10:43 (UTC)

Tilbake til Fantomet: Fantomet kan (og bør) gjerne bli inkludert, men å påstå at Fantomet har «stor kulturverdi i Norge» er å trekke det langt. Serien har en stor og ivrig lesergruppe, men det er noe annet. --Finn Bjørklid 21. nov 2005 kl.12:42 (UTC)

Sverige mangler[rediger kilde]

Sverige er markert som et eget kapittel men mangler totalt tekst. Det gir et uferdig inntrykk, og ikke verdig en utmerket artikkel. Det bør fikses fortest mulig. --Finn Bjørklid 21. nov 2005 kl.12:38 (UTC)

Har lagt til litt tekst der nå, men seksjonen er fortsatt ganske uferdig, så jeg håper noen har kunnskap nok til å legge til mye, mye mer. Olaf Solstrand 22. des 2006 kl. 07:32 (CET)

Bilder[rediger kilde]

Artikkelen bør få flere og bedre bilder som forklarer og illustrerer de viktigste kjennetegnene ved tegneserier og viser eksempler på serier av forskjellige typer, fra forskjellige deler av verden og historien. Slike bilder kan sikkert finnes i bildebibliotekene på [1] og [2]. Fint om bildeteksten kort forklarer hovedpoenget og hvor bildene er hentet fra.Wolfmann 25. jun 2008 kl. 17:19 (CEST)

Jeg la inn noen sjøl nå. Og reviderte den magre, litt unøyaktige innledninga. Wolfmann 28. jun 2008 kl. 09:37 (CEST)

Upassende bilde[rediger kilde]

For et absurd billedvalg til en leksikonartikkel om tegneserier! Et lite barn som leser en tegneserie han er alt for ung til å lese. Hva er poenget? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.213.204.55 (diskusjon · bidrag) 19. nov 2010 kl. 22:56 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Hvor mange år gammel må man være for å lese denne tegneserien, hvor mange år er barnet, og hvor har du denne informasjonen fra? - Soulkeeper 19. nov 2010 kl. 23:04 (CET)
Det ser ut som han holder en eller annen amerikansk superheltserie i hendene. Disse bør man i hvert fall være tenåring for å forstå noe av idag. Marvel og DCs kjernepublikum er så vidt jeg har forstått menn i 20-30-årsalderen. Det ville derfor være mer naturlig å ha bilde av en mer typisk serieleser. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.213.206.188 (diskusjon · bidrag) 1. des 2010 kl. 16:00 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)
Hvor har du det fra at man må forstå en tegneserie for å lese den, og hvor har du det fra at man må være tenåring for å forstå amerikanske superheltserier? Det ville forsåvidt vært morsomt om du kunne ha fremskaffet en statistikk på hvilke demografiske grupper som leser Marvel- og DC-tegneserier, men jeg må innrømme at jeg fortsatt ikke klarer å se hva som er feil med å vise en tegneserieleser som ikke ligger midt på normalfordelingskurven. Bildet er ikke brukt som en oppskrift eller et dokumentarfoto, men som en illustrasjon. - Soulkeeper 1. des 2010 kl. 18:13 (CET)
Jeg synes også at billedvalget er særdeles lite heldig, og bør skiftes asap. Motivet er nemlig helt feil: artikkelen handler om tegneserier, ikke om små barn. Det er heller ikke sikkert at personen på bildet (som nå mest sannsynlig er voksen) har gitt samtykke til slik spekulativ bildebruk. Se også merkingen på Fil:Boy reading marvel comics.jpg:

Although this work is freely licensed or in the public domain, the person(s) shown may have rights that legally restrict certain re-uses unless those depicted consent to such uses. In these cases, a model release or other evidence of consent could protect you from infringement claims. Though not obliged to do so, the uploader may be able to help you to obtain such evidence. See our general disclaimer for more information.

Det finnes mange andre bilder å velge imellom. Nutez (diskusjon) 5. mai 2021 kl. 10:09 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tegneserie. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 08:24 (CEST)[svar]

Revurdering av AA-status[rediger kilde]

Jeg er ikke helt sikker på om denne innfrir våre gjeldene krav til anbefalte artikler. Den har dårlig styr på kilder, dels listepreg, og rotete bildeoppsett. Nutez (diskusjon) 5. mai 2021 kl. 09:57 (CEST)[svar]

Da har jeg satt i gang revurderingen. Alle konstruktive bidrag ønskes velkomne. Nutez (diskusjon) 29. okt. 2021 kl. 06:09 (CEST)[svar]