Diskusjon:Stjørdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anbefalt artikkel Stjørdal er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Wikipedia Stjørdal har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 7, 2013.

Noen forbedringsinnspill[rediger kilde]

Det gjøres mye bra arbeid på denne artikkelen, og en status som Anbefalt artikkel er antagelig innen rekkevidde om kort tid. Her er noen innspill fra meg til videre arbeid:

 • Ingressen har et preg av å liste opp så mye som mulig av det som er bra ved Stjørdal. «mest folkerike», «betydelig industri» og «rik på historie». Jeg tror at ingressen kan forkortes, og skifte fokus fra kommunekappjevning til å si noe om det typiske ved kommunen. Jeg lurer på om den noe mer neddempede tonen i AA-artikler som Arendal, Skien, Kristiansund og Ørland er bedre.
 • Tendensen til å presentere kommunen som deltager i en konkurranse mellom kommuner finnes også flere andre steder i teksten.
 • Tendenser til ladet språk finnes også noen andre steder i artikkelen, som ved «en rekke velbesøkte turistattraksjoner» og «flere omfattende samferdselsprosjekter»
 • Avsnittet om geografi kan kanskje inneholde noe om hvor lang stjørdalselva er gjennom kommunen, hvor mye den faller og hvor høye åsene i nord og sør er? Da får vi et godt grunnriss av naturgeografien. Sammenlign gjerne med Mosvik#Geografi. Tabellen med avstander hit og dit synes jeg at kan tas ut.
 • Finnes det ingen andre kirke- eller trossamfunn i kommunen? Det ville være rart om ingen av disse 5061 personene bor i kommunen?
 • Avsnittet om demografi blir kanskje bedre hvis man har et sammenligningsgrunnlag, f.eks. lands- eller fylkesgjennomsnitt? Slik det nå står, er det mange tall som man må være spesialist for å se betydningen av. De personene jeg kjenner i Stjørdal bor i rekkehus, og faller derfor ikke innenfor setningen «De fleste innbyggerne bor i eneboliger i tettsteder, byggefelt, mer landlige strøk eller på gårdsbruk».
 • Avsnittet om historie er uproporsjonalt langt. Det er visst en vanlig wikiskjevhet. Det er kanskje på tide med en {{utdypende|Stjørdals historie}}, slik at avsnittet i hovedartikkelen kan få en mer proporsjonert lengde?
 • Det ser ut til å være noen private observasjoner om dialektutviklingen. Eller finnes det en kilde?
 • Avsnittet om næringsliv kan kanskje utvides til å si noe om primærnæringer og noe om hotell og reiseliv?
 • Avsnittet om kultur er sikkert underveis?
 • Nåtidsangivelser som «i dag» er nok bare en forglemmelse :-)

Dette ble visst mye, men jeg håper at hovebidragsyter og andre tar rådene i beste mening. Mvh M Haugen 27. sep 2011 kl. 22:11 (CEST)

Jeg synes tvert imot at det er strålende at du uoppfordret har tatt deg tid til denne gjennomgangen! Innspillene er svært nyttige. Historie har jeg tenkt å skille ut, så det fikser jeg nå. Som svar på noen av punktene over kan jeg si at det ikke finnes andre trossamfunn enn kristne i Stjørdal – det finnes imidlertid en frikirke. Andre trossamfunn er knyttet til institusjoner i (hovedsakelig) Trondheim. Dette gjelder f. eks. jøder og muslimer. Opplysningen om bostedsform er korrekt; det er riktig at endel bor i rekkehus og endog blokker, men flertallet bor i eneboliger. Utfordringen med dialekten er at det ikke finnes gode, vitenskapelige beskrivelser av utviklingen i nyere tid, men jeg skal se hva jeg finner. Erik F 28. sep 2011 kl. 09:44 (CEST)
Litt mer: Sveitserstil er faktisk svært vanlig på jernbanestasjoner. Det henger sammen med at jernbanen i hele landet ble bygget i stort sett samme periode. Hvis du ser på Ørland#Geografi så ser du hvordan det gir merinformasjon å sammenligne arealbrukstallene med landsgjennomsnittet. --M Haugen 28. sep 2011 kl. 20:19 (CEST)

En unnskyldning: Når jeg ser på artikkelen det vises til i retriever, ser jeg at denne redigeringskommentaren ble feil, nekrologen dekker mange flere sider av avishistorien. Men jeg tror det er tilstrekkelig at referansen står i artikkelen om avisen, på samme måte som referansene til f.eks. Helltunnelen står i særartikkelen, og ikke her i oversiktsartikkelen. Mvh M Haugen 29. sep 2011 kl. 08:05 (CEST)

Flere forbedringsinnspill[rediger kilde]

Jeg har satt {{tr}} på to påstander i dialektseksjonen. Avsnittet er, som tidligere påpekt, forholdsvis kildefattig, og man kan mistenke at det er snakk om private observasjoner.

Når det gjelder påstanden i ingressen, at «Kommunen er den raskest voksende i fylket» så er det velkjent fra så mange ulike kilder at det virker unødvendig å bruke en kommunal brosjyre som kilde, det er vel i denne sammenheng en egenreklametekst? Den aktuelle formuleringen kan vel også forbedres. Vi mener vel å si at «Stjørdal har i perioden [årstall]-[årstall] vært den kommunen i fylket med størst vekst i folketallet.»? Mvh --M Haugen (diskusjon) 4. mar 2012 kl. 20:18 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Stjørdal. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. jul. 2017 kl. 16:30 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Stjørdal. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 22:49 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 6 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Stjørdal. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. sep. 2017 kl. 06:49 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Stjørdal. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. apr. 2019 kl. 14:47 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Stjørdal. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. jul. 2019 kl. 12:14 (CEST)