Diskusjon:Statens kunstnerlønn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler Statens kunstnerlønn er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


--M O Haugen (diskusjon) 8. mar. 2020 kl. 17:47 (CET)[svar]

Wikipedia Statens kunstnerlønn har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 20, 2022.

Fletting 2007[rediger kilde]

Jeg er usikker på om statens kunstnerlønn bør flettes sammen med Statens garantiinntekt og Statens kunstnerstipend eller ikke. Dette er forskjellige begreper, men kun varianter av samme statlige støtteordning i forhold til norske kunstnere. Wolfmann 5. apr 2007 kl. 23:56 (CEST)

Jeg tror de andre to kan flettes, men at denne bør holdes utenfor. Dette er en slags premiering, de to andre er en kulturpolitisk inntektsgaranti. --MHaugen 6. apr 2007 kl. 12:23 (CEST)
Tilføyelse: Ingen bør flettes, selvsagt. Det er tre helt ulike ordninger. --M O Haugen (diskusjon) 28. nov. 2019 kl. 19:59 (CET)[svar]

Utvidelser 2019[rediger kilde]

En slags tilfeldighet (e-post fra en bekjent som ville spille inn at «Irgens-Jensen hadde også kunstnerlønn») gjorde at jeg begynte arbeidet med å utvide denne lista nå i november. Jeg har vel omtrent fordoblet antall navn her nå. Utvidelsene føltes som en påkrevet opprydding, og målet er å gjøre lista gjennomarbeidet og klar til God liste-status.

Det viktigste grepet jeg har gjort er å kontrollere alle enkeltoppførsler mot dobbelt sett med kilder. Det var påkrevet, fordi det var mange upresise opplysninger, og mye sammenblanding av ulike støtteordinger. (Trygve Goa skal ha blitt tildelt kunstnerlønn 5 år etter at ordningen opphørte i 1962.)

Særlig har jeg lagt vekt på å bruke oversiktskilder; slike som lister opp alle innenfor en kunstnergruppe som fikk kunstnerlønn, og slike som lister opp alle som på et bestemt tidspunkt hadde kunstnerlønn. Da er det mulig å fange opp alle, og å være tryggere på at det gjelder kunstnerlønn og ikke en forveksling. Jeg skal ta en siste raptus gjennom Statskalendre fra 1920-tallet til 1960, så er denne klar for Wikipedia:Kandidatsider. (Det vanskeligste med å fange opp alle er slike som Lars Jorde, som hadde kunstnerlønn i halvannet år før han døde. For å være sikker på at absolutt alt er fanget opp, bør nok helst alle statskalendrene leses.) Mvh --M O Haugen (diskusjon) 28. nov. 2019 kl. 19:59 (CET)[svar]