Diskusjon:Senterpartiet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen Senterpartiet er del av underprosjektet politiske partier, som søker å øke antall artikler om politiske partier, samt å bedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.



Viktige stubber: Det liberale parti (Storbritannia) · Labour Party (Irland) · Partido da Social Democracia Brasileira · Movimiento al Socialismo
Opprydning: Politisk parti

Senterpartiet har vært oppe til avstemning for å bli anbefalt eller utmerket, men ble ikke vedtatt.

Det bør jobbes mer med de røde lenkene, foruten også å vudere lenkene generelt. --Finn Bjørklid 13. aug 2005 kl.15:29 (UTC)

EF, EEC, EEF osv[rediger kilde]

Noen bør gjøre en opprydding i begrepene EF, EEC og EEF slik at det blir konsistent med det som er definert på Wikipedia (og slik at linkene fungerer)...

Ny senterparti-artikkel -- Må oversettes...[rediger kilde]

Dette var den første artikkelen jeg skrev i Wikipedia, og det bærer den klare preg av... For å rette på det har jeg skrevet den fullstendig om - men jeg har gjort det i Nynorsk Wikipedia. Den nye versjonen tør jeg påstå er langt bedre enn den gamle, så om noen er interessert i å få orden på rotet anbefaler jeg at dere besøker nn:Senterpartiet og ser på den/oversetter den...

Mvh kurtber 7. okt 2005 kl.14:27 (UTC)

Ideologi[rediger kilde]

Under "ideologi" står det "Verdigrunnlaget til Senterpartiet". Det er jo bare to måter å si det samme på. I engelsk faglitteratur bruker man begrepet "agriculturalism", men jeg kommer ikke på noen god norsk oversettelse ("agrikultualisme" går liksom ikke), så er det noen som har noen ide?--Pungmose 4. des 2006 kl. 02:11 (CET)

Hva med agrarianisme? - Realismadder 29. sep 2011 kl. 13:25 (CEST)

Hva er riktig her?[rediger kilde]

1922: Norges Bondelag hadde to representanter i styret til Bondepartiet, og koblingen mellom de to var lik koblingen mellom LO og Arbeiderpartiet. Men allerede to år etter, i 1922, brøt Bondepartiet de organisatoriske båndene til Norges Bondelag.


Året 1922 er nevnt to ganger en av dem må være feil. (oppdaget av elever på en videregående skole som dessverre er blokkert) --Nina 11. jan 2007 kl. 14:38 (CET)

Skrivefeil[rediger kilde]

Man bør gå grundig gjennom artikkelen på jakt etter skrivefeil.

"han ble eksekutert etter annen verdenskrig for landsforederi"

eksekutert er hva man gjør med en straffe eller et testamente. Bruk heller henrettet eller mer korrekt arkebusert. Landsforræderi er korrekt stavemåte. Dette usignerte innlegget ble skrevet av mork (diskusjon · bidrag) 8. sep 2007 kl. 14:05 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Enig i at dette kan formuleres bedre. Men istedenfor å kritisere detaljer på diskjusjonssida, kan du vel bare rette opp feil og svakheter i artiklene med det samme du finner dem? Det er enklere. Wolfmann 8. sep 2007 kl. 14:14 (CEST)

Spøk for å gjøre narr av Senterpartiet?[rediger kilde]

Det står i artikkelen at Senterpartiets verdigrunnlag er basert på "prioritering av ikke-materielle verdier, som for eksempel miljøvern". Dette må noen ha satt inn som en spøk.

For å ta partiets nye statsråd Lars Peder Brekk som et eksempel:

"Brekk har vært svært tydelig på at Norge skal bli et ulvefritt land når Sp får makt og myndighet. Han har kalt ulven et skadedyr som må fjernes fra norsk natur."[1]

Senterpartiet er et parti som har som konsekvent grunnverdi å gå mot miljøvern, fordi miljøvern ikke er forenlige med industrielle landbruksinteresser. Derfor vil Senterpartiet utrydde viktige deler av den norske faunaen. Derfor går de mot alt vern av f.eks. skog og naturområder.

Jeg tipper at noen har satt inn setningen over for å gjøre narr av Senterpartiet, for dette kan ikke stemme. 208.113.188.14 21. jun 2008 kl. 01:18 (CEST)

Ikke en nøytral artikkel[rediger kilde]

Dette er enda verre enn jeg så først. Det slås uten videre fast i artikkelen at Senterpartiet arbeider for "at økologiske (miljømessige) hensyn må være grunnleggende for staten og i samfunnet generelt." Det er godt mulig at det finnes dem som mener utryddelse av ulv og annen fauna og hardnakket motstand mot alt miljøvern, som vern av naturområder, er "økologiske (miljømessige) hensyn", men for mange andre høres dette ut som newspeak og en slik påstand er milevis fra nøytral. Dette kan ikke bli stående. 207.58.168.86 21. jun 2008 kl. 01:29 (CEST)

ja. stemmer i og føyer til at det gjennomgående mangler kilder, artikkelen er påståelig og fokuserer på de minst sansynlige forklaringsmodellene først, enten naivt eller med hensikt misledende. et eksempel på det som irriterte meg mest er avsnittet 1930, hvor det sies at den minst sansynlige grunnen for at tidligere BP statsminister meldte seg inn i NS, og senere ble med i Quislings regjering, var at han var facist.

Klippet fra artikkelen[rediger kilde]

Følgende er klippet fra artikkelen: «Kommentar: Her er det viktig å påpeke at Markus Thrane stiftet hva han selv kalte "Arbeiderpartiet" allerede i 1848. Karl Marx ga det året ut "Kapitalen", og det var revolusjoner i mange land i Europa. Thranittene hadde på det meste om lag 30 000 medlemmer. Det virker tendensiøst å si at Quisling var den første som tok arbeiderne på alvor.» Kommentaren er satt inn av en anonym, fjernet fra artikkelen og flyttet hit. Reinhard Heydt 9. nov 2008 kl. 01:56 (CET)

Nasjonalisme[rediger kilde]

Uttalelse i et intervju er ikke nødvendigvis det samme som innholdet i en WP-artikkel. Nasjonalisme er et sammensatt og tøyelig begrep. Nasjonalisme[1] --Vennlig hilsen Erik d.y. 12. mar. 2017 kl. 02:03 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 8 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Senterpartiet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. aug. 2017 kl. 03:59 (CEST)[svar]

Venstrenasjonalisme[rediger kilde]

Dette er et (parts)innlegg fra en annen politiker, det er ikke en faglig analyse

  • [[Berit Aalborg]] mener Senterpartiet ideologisk sett plasserer seg innenfor den [[Venstrenasjonalisme|venstrenasjonalistiske]] tradisjon i norsk sammenheng.<ref>{{Kilde www|url=http://www.verdidebatt.no/innlegg/11680829-sps-venstrenasjonalisme?side=1|tittel=Sps venstrenasjonalisme|besøksdato=2018-01-29|språk=no|verk=www.verdidebatt.no}}</ref>

--Vennlig hilsen Erik d.y. 29. jan. 2018 kl. 22:43 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Senterpartiet. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. mar. 2021 kl. 05:49 (CEST)[svar]

  1. ^ [2]