Diskusjon:Per Imerslund

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelsamarbeid Per Imerslund blir eller har blitt vurdert av andre brukere med tanke på forbedringspotensial. Se kommentarsiden.

 

Anbefalt artikkel Per Imerslund er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Jeg synes denne ser grei ut, og tror vi skal unne den en runde med flere kloke hoder. --MHaugen 23. okt 2006 kl. 18:20 (UTC)

"Forfatterskap"[rediger kilde]

Hva menes med avsnittet forfatterskap, hvor det bare står to navn i punktliste: Jack London og Erling Wisnes (skal det være Winsnes?) ?? Har han skrevet om dem, eller omvendt? --MHaugen 26. okt 2006 kl. 11:25 (UTC)

Dette er en reminisens fra et tidlig innlegg i artikkelen som jeg ikke har fjernet da jeg begynte å utvide/fullføre denne. Kanskje vi burde ta det bort? Det er riktig at det skal være Winsnes, med n. Det riktigste vil være å nevne disse to som litterære forbilder, noe de utvilsomt var. Jeg retter artikkelen i henhold til dine riktige påpekninger. Takk skal du ha! PaulVIF 26. okt 2006 kl. 11:42 (UTC)

Lenking[rediger kilde]

Jeg synes det er litt for mange duplikatlenker i denne artikkelen. Bare i det første skjermbildet er det f.eks. minst tre lenker til artikkelen om nasjonalsosialisme. Ståle 26. okt 2006 kl. 16:53 (UTC)

Artikkelen er massivt overlenket, har fjernet noe men de som jobber med artikkelen får ta resten. En lenker bare en gang til f.eks Mexico, og kun til relevante datoer - her er alle datoer konsekvent lenket. 90% av datolenkene bør fjernes. Ulf Larsen 30. okt 2006 kl. 10:55 (UTC)
Har fjernet en del lenker, og kan sikkert ta flere! PaulVIF 30. okt 2006 kl. 13:12 (UTC)
Den er god, som nevnt så lenker vi selvfølgelig til Berlin, Mexico osv, men kun en gang. Og årstallslenker bør bestemt tilføye noe til sammenhengen før man tar de med. Mvh - Ulf Larsen 30. okt 2006 kl. 13:56 (UTC)

Lange setninger[rediger kilde]

Denne setningen:

«Imerslunds høye, blonde, atletiske og vakre utseende, sammen med hans internasjonale eventyr og aktivistiske erfaringer, samt ikke minst hans evne til å kommunisere disse både skriftlig og muntlig, førte til en idealisering og mytedannelse rundt hans person i norske nazistiske miljøer, særlig blant de anti-establishment-orienterte og de som var skeptiske og lite imponert over Quislingsregimets innsats.»

-er tre linjer. Å lese på skjerm er tyngre enn å lese på papir ([1], [2] og [3]), vi bør derfor forsøke å unngå lange, tunge setninger. Ulf Larsen 31. okt 2006 kl. 11:47 (UTC)

Setningen er lang, men har en naturlig oppdeling, så jeg synes ikke den er spesielt tung. –Peter J. Acklam 31. okt 2006 kl. 13:13 (UTC)

Det er en god del tilfeller av to mellomrom etter punktum, dette er feil iflg norsk språkråd [4], det skal kun være ett mellomrom etter punktum. Jeg retter der jeg finner det, men fint om hovedbidragsyter merker seg det for videre artikler. Ulf Larsen 31. okt 2006 kl. 12:18 (UTC)

Hva er problemet med det? I «koden» spiller antall mellomrom ingen rolle, så om en setning avsluttes med ett eller ti mellomrom påvirker ikke det hvordan artikkelen ser ut. –Peter J. Acklam 31. okt 2006 kl. 13:18 (UTC)
Det er ikke ryddig. Ulfs tips er et godt råd og er dessuten høflig å etterleve for de som kommer etter og skal rydde eller bidra. --Finn Bjørklid 3. nov 2006 kl. 00:07 (UTC)
Vi prøver det beste vi kan. Mye er gjordt siden denne kommentaren kom PaulVIF 3. nov 2006 kl. 00:09 (UTC)

Er klar over at det ikke betyr noe for HTML (har puslet med nettsider i ti år), men synes uansett det er greit å nevne det, kunne jo være at noen som forsøkte å få inn doble mellomrom tok i bruk mer drastiske metoder... :-) Ulf Larsen 3. nov 2006 kl. 07:50 (UTC)

Bruken av fornavn ("Per")[rediger kilde]

Jeg synes den hyppige og nesten konsekvente bruken av navnet Per virker påtatt. Jeg kan forstå at navnet brukes slik i en biografi (bokutgivelse), men det fungerer langt fra like godt i en leksikonbiografi. Ståle 2. nov 2006 kl. 20:23 (UTC)

Enig.Wolfmann 2. nov 2006 kl. 20:38 (UTC)
Støttes, jeg reagerte på det samme. Det ble for familiært for en leksikonartikkel. --Finn Bjørklid 3. nov 2006 kl. 00:06 (UTC)
De som ikke liker fornavn bør nå være fornøyd. Greit med litt avstand? PaulVIF 3. nov 2006 kl. 00:06 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Per Imerslund. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. aug. 2017 kl. 03:03 (CEST)[svar]

Vedlikehold[rediger kilde]

Artikkelen har veldig mange vedlikeholdsmerker (særlig {{tr}}), og er også preget av en ganske uleksikalsk stil med mye historisk presens og følelsesbeskrivelser. På sikt kan det være en idé å sette i gang en revurdering av artikkelens AA-status. Nutez (diskusjon) 5. sep. 2020 kl. 12:01 (CEST)[svar]