Diskusjon:Norsk polarinstitutt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Underprosjektets logo Artikkelen Norsk polarinstitutt er del av underprosjektet Antarktis, som søker å øke antall artikler relatert til Antarktis og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
B Denne artikkelen har av prosjektet blitt vurdert til å være på nivå B på kvalitetsskalaen. (Merk at prosjektets standarder kan avvike noe fra øvrige slike vurderinger på Wikipedia.)
Middels Denne artikkelen er av middels prioritet innen sitt emne.

Ønskeliste: Forskning i Antarktis · Antarktis' natur · Antarktis' geografi · Antarktisk tannfisk · Smith Island · Operasjon Deep Freeze · Gerald Ketchum

Hva betyr «halvstatlig», og hvor kommer denne opplysningen fra? --Duffman 6. mar 2005 kl.09:16 (UTC)

Jeg har sett på Polarinstituttets og Miljøverndepartementets sider og instituttet kalles etat og institusjon litt om hverandre, men jeg kan ikke finne noe som tilsier at instituttet ikke er helt statlig. –Peter J. Acklam 6. mar 2005 kl.15:30 (UTC)
Jeg satt inn "halv" foran statlig fordi Polarinstituttet (a) ikke lenger er noe departements forlengede arm og (b) ikke lenger fullfinansieres av staten. Men nå ble jeg plutselig usikker på om ordet "halvstatlig" kanskje ikke er norsk? (Av og til oversetter jeg tyske ord uten å merke det.) Poenget er i hvert fall at "statlig" suggererer at NPs aktivitet "styres" fra staten (slik som Direktoratet for naturforvaltning), noe som ikke er tilfellet. Miljøministeren er formelt NP-direktørens sjef, men har ikke fullmakt til å blande seg oppi forskningen som drives her. Hvis det kan sies på en annen måte enn "halvstatlig", er det jo desto bedre. Hanno 6. mar 2005 kl.20:52 (UTC)
Ok, jeg har sjekket litt. NP har faktisk status som direktorat. Så hvis ordet "halvstatlig" ikke fins på norsk, blir vel "statlig" det mest korrekte. Rent praktisk har imidlertid NP omtrent samme status som eksempelvis Norsk institutt for naturforskning, som nettopp ble løst fra Direktoratet for naturforvaltning for å være mer uavhengig av hovedoppdragsgiveren (= staten). Hanno 6. mar 2005 kl.22:11 (UTC)
Ja det er litt tricky det der med forskjell på etat, direktorat, forvaltningsorgan osv. Det er ikke alltid helt konsekvent. Halvstatlig er ikke noe godt norsk ord synes jeg, og det er ikke særlig beskrivende. Man bør heller skrive litt utfyllende om hva som menes. --Duffman 6. mar 2005 kl.22:17 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Norsk polarinstitutt. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. mai 2019 kl. 18:12 (CEST)