Diskusjon:Norsk landbruk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Viktig artikkel[rediger kilde]

Dette er en viktig artikkel, og vi får håpe den utvides. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 8. mar. 2018 kl. 19:01 (CET)

Jeg har lagt ut en del nytt stoff. Jeg kan en del om landbruk, men har lite erfaring med å legge ut på Wikipedia. Jeg er derfor takknemlig for endringer i språk, redigering og bilder. --And8 (diskusjon) 13. mar. 2018 kl. 11:14 (CET)

Den er god, jeg skal ta en titt på det i løpet av kvelden! :-) Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 13. mar. 2018 kl. 17:18 (CET)

Noen endringer:

  • Flyttet ned tabell over antall bruk, til historieseksjon
  • La til byline (dvs. hvem som har tatt det) på flere bilder
  • Utvidet undertekst til bildene. I det første bildet står det Rundballer og det er det. For en som er landbruker er vel det nok, men for meg som sjømann gir det lite. Et eksempel på billedtekst er denne seksjonen fra artikkel om første verdenskrig, til maleriet «Den svarte flekken» (fransk: «La Tache Noire»). Så hva er rundballer, og hva brukte man før rundballer osv.?
  • Koblet forhøsting i utmark til artikkel om utmark, fjernet interlenke på beitebruk i utmark, eventuelt bør artikkelen utmark utvides om dette.
  • Det er en feil i en av referansene (rød tekst), kanskje Telaneo kan fikse det?

En sak som bør gjøres er at ingressen (altså innledningen) bør utvides. Ideellt sett bør den ha med de mest sentrale delene av artikkelen, dvs. en oppsummering av den. Så hun eller han som leser ingressen både får med seg det mest sentrale, OG kan vurdere om en ønsker å lese hele artikkelen. Et eksempel på en utfyllende ingress er første verdenskrig. Bemerk at det ikke skal være referanser (fotnoter/kilder) i ingressen, da de skal ligge i selve artikkelen. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 13. mar. 2018 kl. 23:35 (CET)

Var vist ISBN-feil på gang. Hentet riktig ISBN-13 herfra. Telaneo (Diskusjonsside) 14. mar. 2018 kl. 00:02 (CET)
Jeg har skrevet mer i ingressen - kanskje for mye? Jeg har skrevet mer om husdyr, storfe og rundballer. Siste avsnitt om rundballer og høyherser kan også flyttes lenger ut under Landskapspåvirkning. Bildet av rundballer må følges av denne teksten.
Jeg liker dårlig tabellen som er hentet fra Dag og tid, antall gårder. Hvis den skal stå der, må det mye mer tekst til. Vi ser at tallene stemmer med tabellen under tidlig på 1900-tallet. Da var den en bonde på hver gård, det stemmer ikke nå. Tabellen forteller hvor mange gårdstun vi har, men ikke aktive gårdsbruk. Jeg mener det er nok med tallene fra SSB.
Ellers så må jeg si meg meget godt fornøyd med de forbedringer andre har gjort - takk. Dette usignerte innlegget ble skrevet av And8 (diskusjon · bidrag) 14. mar. 2018 kl. 16:18 (Husk å signere dine innlegg!)
Jeg synes ingressen ser bra ut nå! Har fjernet tabellen fra Dag og Tid, iht. kritikken over. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 14. mar. 2018 kl. 17:06 (CET)

Har flyttet bilde med rundballer ned til seksjon, men vi bør ha et passende bilde i ingressen. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 15. mar. 2018 kl. 11:36 (CET)

Mulig kandidat for anbefalt?[rediger kilde]

Denne artikkelen er betydelig utvidet, hva tror andre om den som mulig kandidat for anbefalt? Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 15. mar. 2018 kl. 17:51 (CET)

Den må ryddes kraftig først, for eksempel er historikkavsnittet skrevet to ganger nesten uten forskjeller - en uten og en med overskrift. Statistisk sentralbyrås betegnelser hører vel også heller hjemme lenger bak i artikkelen, for eksempel i forbindelse med avsnittet om Jordbruksareal og bruk. Denne kommentaren etter en rask skumlesning, uten å sjekke detaljer. Mvh. BjørnN (diskusjon) 15. mar. 2018 kl. 21:10 (CET)
Jeg tar utfordringen, det vil ta litt tid. Er takknemlig for gode råde og de endringer som er gjort. --And8 (diskusjon) 17. mar. 2018 kl. 13:30 (CET)