Diskusjon:Metallica

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anbefalt artikkel Metallica er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.

Artikkelen har også vært kandidat en gang tidligere.


Wikipedia Metallica har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 28, 2007.

E-Guitare-horiz.png Artikkelen Metallica er en del av underprosjektet Heavy metal, som jobber med å forbedre heavy metal-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
God artikkel AA Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på anbefalt-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.
Mono live 20050502.jpg Artikkelen Metallica er en del av underprosjektet Rock, som jobber med å forbedre Rock-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
God artikkel AA Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på Rockeartikler på AA-nivå på kvalitetsskalaen.
Høy Denne artikkelen er av høy prioritet innen sitt emne.
Cscr-former.png Metallica har vært oppe til avstemning for å bli anbefalt eller utmerket, men ble ikke vedtatt.
Artikkelsamarbeid Metallica blir eller har blitt vurdert av andre brukere med tanke på forbedringspotensial. Se kommentarsiden.

 


Ny mal[rediger kilde]

Her er den nye malen {{Metallica}})

Objektivitet[rediger kilde]

Jeg legger merke til flere subjektive uttalelser i denne teksten, for eksempel «Albumet skal produseres av den legendariske Rick Rubin.» fra innledningen. Om artikkelen gjøres mer objektiv tror jeg den kan bli en god kandidat til anbefalt artikkel. Jon Harald Søby 9. mar 2006 kl.18:16 (UTC)

Har nå gått igjennom teksten og er enig at det var noen litt for subjektive uttalelser her. Har nå ryddet litt opp og håper det hjelper. Babaroga 9. mar 2006 kl.18:46 (UTC)

Ukorrekt informasjon[rediger kilde]

Det som står under tidlig historie stemmer ikke i denne artikkelen, det var ikke james som svarte på artikkelen til Lars, det var Lars som først prøvespilte for James og Ron, men ble ikke godtatt i begynnelsen siden han var en skikkelig dårlig trommeslager. Derimot ble han mottatt med stor glede da han ved en senere anledning prøvespilte med James og Ron igjen, et år senere cirka.

Vil selv redigere dette når jeg har tid, vil bare legge til denne kommentaren.

Det ser ut til at du har delvis rett. På www.metallica.com står det at James var på utkikk etter en trommis og at de møttes gjennom Hugh Tanner som James hadde spilt med i Leather Charm og Phanton Lord. Men det nevner ingenting om at Lars prøvespilte flere ganger. Så under Lars sin profil på samme nettside står det: [1].
«He got so excited about metal music that he jammed a bit with a young lad called James Hetfield before taking a teenage trip to England during June of 1981 to see his newly beloved Diamond Head».

Så det er litt hold i det du sier. Men senere står det også:

«Slagel was looking for bands to record cuts for an album he would release on the label (their first release). Lars got a slot but had no band. Remembering the less-than-awesome yet energetic jams with young Hetfield, Lars called him up and told him about the album. James listened. And thus was Metallica conceived.»

Så enig at det må omskrives litt, men i følge deres egen hjemmeside så var det ikke snakk om flere prøvespillinger. Men på http://www.encycmet.com/ under Recycler står det:

«Lars had placed an ad in a newspaper called The Recycler, saying he was looking for people to jam with. James answered the ad, but was unimpressed with Lars' playing, partly due to the fact that Lars' cymbals fell over every time he hit them! Shortly thereafter, Lars went to England to follow his favorite band, Diamond Head on tour, and after returning to the States, got a spot on Brian Slagel's "Metal Massacre" album. Using this as bait, he talked James into recording a song for the album, and the rest is history».

Jeg har tatt meg den frihet og endret teksten.Babaroga 15. mar 2006 kl.19:58 (UTC)

Henvisning til forrige kommentar[rediger kilde]

Det stemmer :) Vil bare tilføye én ting til, dette er alt tatt fra boken "And justice for all. The whole truth about Metallica", og det er bare en liten påpekning; Lars hadde bare én cymbal på den første jam'en med Lars og Ron, og hver gang han slo denne så falt den ned og de måtte stoppe hele jam'en. Påpekningen med at han bare hadde én cymbal er litt viktig, siden hadde han hatt flere ville kanskje utfallet av "øvingen" blitt annerledes.

Kanskje en liten ting å legge til er at han møtte Brian Slagel gjennom "tape-trading"-miljøet som vokste seg stort i løpet av denne perioden; som grunnla interessen til Lars for metal. De dro rundt til ulike plasser og hentet kassetter som de kopierte og sendte videre. Dette grunnla også mye av ryktet til Metallica, siden "No life till Leather"-demoen som Metallica spilte inn ble sendt rundt av "tape-traders" og spredte seg til San Fransisco m.m.

Hollywood walk of fame[rediger kilde]

Kan ikke finne en bekreftelse noen sted at Metallica har fått stjerne på Hollywood walk of Fame. Hverken på den offisielle hjemmesiden eller på www.metallica.com. Denne opplysningen må verifiseres. Бaбaroga 27. sep 2006 kl. 18:11 (UTC)

Metallica er i alle fall oppført her: http://www.bookrags.com/wiki/List_of_stars_on_the_Hollywood_Walk_of_Fame Zerblatt 27. sep 2006 kl. 18:16 (UTC)
Jeg ser det, men når de ikke står oppført på den offisielle hjemmesiden til de som har ansvar for stjernene, hva skal vi anta da? Бaбaroga 27. sep 2006 kl. 18:23 (UTC)
Hei, jeg fant opplysningen på den norske listen: Liste over stjerner på Hollywood Walk of Fame som er kopiert fra engelsk wikipedia. Jeg her prøvd å finne ut om Metallica har en stjerne, men er sikker på at de ikke har det. De står ikke på engelsk wikipedia lenger og ikke på; website. Jeg her fjernet teksten og oppføringen på listen! LoneStar 27. sep 2006 kl. 23:31 (UTC)

Antall solgte plater[rediger kilde]

I artikkelens innledende avsnitt stemmer ikke tallene helt. 57 millioner solgte album i USA + "tilnærmet like mange" i resten av verden, må gi et totalantall på minst 100 millioner (57 + 57 = 114 millioner). Hvis 90 skal være riktig, har de ikke solgt mer enn 33 millioner utenom USA, og det er bare drøyt halvparten av USA-salget. Guaca 9. jul 2007 kl. 22:51 (CEST)


Referanseløs[rediger kilde]

Fjernet mal som var plassert uten videre antydning til hvilke utsagn som trenger referanse. Noorse 27. apr 2008 kl. 09:58 (CEST)

Subjektiv[rediger kilde]

Denne artikkelen er skrevet på en veldig subjektiv måte og har mange problemer. Sier ikke at den er bra, men den er veldig positivt innstilt til bandet og høres overhodet ikke noe objektiv ut. Men dette er da min mening og er da subjektiv. We Will Rise Again 18. jan 2009 kl. 23:08 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Metallica. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 00:22 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Metallica. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. sep. 2017 kl. 07:40 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Metallica. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jan. 2018 kl. 20:48 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Metallica. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. jul. 2019 kl. 00:24 (CEST)