Diskusjon:Liste over vinnere av Homofrydprisen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Basis for originallisten[rediger kilde]

Originallisten ble basert på Skeive dagers invitasjon Ber om pris-kandidater og flere nyhetsartikler om vinneren av prisen for 2010.
Ohedland 28. jun 2010 kl. 13:39 (CEST)

Vinner vs. mottager[rediger kilde]

Bruker:Eisfbnore skriver i redigeringskommentaren 'mottakere' passer nok best, siden den ikke er en konkurranse-pris som kan 'vinnes', men derimot 'fåes' eller 'få utdelt' for "flytt|Liste over mottakere av Homofrydprisen".

Dette var også min opprinnelige ide for Liste over vinnere av Homofrydprisen og Liste over vinnere av Årets æreshomo, men utdeleren selv LLH Oslo og Akershus benytter begrepet «Tidligere vinnere» i nomineringsinvitasjonen for 2010-prisene: Ber om pris-kandidater.
Ohedland 28. jun 2010 kl. 14:35 (CEST)

Det er et godt poeng, det med hvilket begrep utgiveren selv bruker, men vi også ta Navnekonvensjonene i betraktning, siden mottager passer best her på wp. Slike "kose-priser" (unnskyld utrykket), som dette og f.eks Årets Europeer, som blir delt ut av halv-politiske organisasjoner er neppe noe man kan «vinne». Eisfbnore (d) (b) (@) 28. jun 2010 kl. 14:41 (CEST)
Utdeleren har gjerne minst 2 mål med prisutdelingen: 1) Påskjønne mottageren 2) Skape blest om organisasjonens og/eller prisens formål.
Denne typen priser er priser vinneren/mottageren gjennom egen aktivitet forhåpentlig har gjort seg fortjent til. Tidvis kan det dog dessverre se ut som om utdelerens oppmerksomhetsønsker har gått foran fortjenesteaspektet.
Ohedland 28. jun 2010 kl. 14:54 (CEST)
Jeg vil ikke si at det der var noen gode argumenter for å la artikkelen stå uflyttet. Om vedkommende som får prisen skal hete vinner eller mottager har vel ingenting å gjøre med prisutdelerens ambisjoner? Det er fremdeles ingen beinhard konkurranse hvor den som stikker av med seieren kalles "vinner". Eisfbnore (d) (b) (@) 28. jun 2010 kl. 15:21 (CEST)
Det er mulig vi skriver forbi hverandre. Mitt svar var ment som kommentar til/utdypning av/refleksjon over det du skrev om denne typen priser. Det hadde lite eller intet å gjøre med artikkelflytting.
Derimot bruker Wikipedia begrepet (pris)vinner for en rekke slike priser. Jeg fant uten særlig leting vha. Kategori:Norske_priser følgende eksempler: Årets Peer Gynt#Prisvinnere, Humanistprisen#Prisvinnere, Askeladdprisen (Norges bondelag), Bibelprisen#Bibelprisvinnere og Dagligvareprisen#Prisvinnere.
Ohedland 28. jun 2010 kl. 15:40 (CEST)
Vi har hatt noen diskusjoner om omtale av slike priser som fokuserer på oppmerksomhet om giveren. Tidligere har vi vært veldig forsiktige med omtale av slike, jeg er ikke sikker på om det har blitt noen endring. Jeg mener at det ble reagert idet noen ikke ville motta en pris, og lurer på om det var denne det gjaldt. — Jeblad 28. jun 2010 kl. 15:47 (CEST)
Jeg støtter Ohedlands beslutning om å lage en egen liste, da den ville ta for mye plass i LLH Oslo og Akershus, og vi har da mange slike artikler som f.eks Årets europeer. Men det virker ikke som det blir noen enighet rundt navnevalget.Eisfbnore (d) (b) (@) 28. jun 2010 kl. 15:58 (CEST)
(Redigeringskonflikt) Jeg så raskt på noen mer eller mindre lignende priser som Årets Peer Gynt, Humanistprisen, Bibelprisen og Dagligvareprisen. Det er mulig at det er riktig å opprette en artikkel for hver pris som beskriver prisen og har et kapittel som gir en oversikt over prisvinnerne. Listeartiklene kan i så fall flyttes/renavnes til prisnavnet (som for øyeblikket er en redirigering). I så fall bør kapitlet LLH Oslo og Akershus#Priser omarbeides og reduseres til raske henvisninger. Kategoriene kan evt. fjernes hvis dette er i samsvar med innarbeidet wikipediapraksis (se Brukerdiskusjon:Ohedland#Kategoriseringen du holder på med). Homofobprisen mangler foreløbig både egen artikkel og liste over mottagere/vinnere. Råmaterialet til oversikten er samlet i Diskusjon:LLH Oslo og Akershus#Liste over vinnere/mottagere av Homofobprisen
Ohedland 28. jun 2010 kl. 16:12 (CEST)

Artikkelen Skeive dager er svært kort, så kanskje det ville være en god idé å flette prisene som deles ut der inn i artikkelen? – Danmichaelo (δ) 11. jun 2012 kl. 12:57 (CEST) Gjort--Vennlig hilsen Erik d.y. 15. sep. 2018 kl. 01:26 (CEST)[svar]

@Danmichaelo, Erik den yngre: Jeg vet dette er fire år siden – men kan jeg foreslå å reversere flettingen, eller organisere dette på en annen måte? Liten begrunnelse – per nå omdirigeres Homofrydprisen til Fri Oslo og Viken mens Liste over vinnere av Homofrydprisen til Oslo Pride. Det kan jo være noe forvirrende selv om man nok klarer å finne frem til slutt. Homofobprisen er et tilsvarende tilfelle. Eller ser dere en annen god måte å organisere pekere og artikkelinnhold på?
Mitt forslag er kanskje at Homofrydprisen, Årets æreshomo og Homofobprisen kan stå som hver sin artikkel, inkludert listen over vinnere, og at de heller omtales litt i hver av artiklene Oslo Pride og Fri Oslo og Viken (eller dit den flettes til) uten å ta med selve listen. Det gjør Oslo Pride-artikkelen litt kortere igjen, men på en annen side har den jo blitt lenger enn det den var i 2018. Hva tror dere? Mewasul (diskusjon) 4. des. 2022 kl. 15:15 (CET)[svar]
Hei @Mewasul! Jeg har ikke noe kjennskap til disse tingene. Generelt er det en god ting å ikke spre relatert informasjon på mange små artikler og det er samtidig bra å gjøre ting oversiktlig og lett å finne frem. Flott at du tar tak og skaper god orden i disse tingene. Vennlig hilsen Erik d.y. 4. des. 2022 kl. 15:33 (CET)[svar]