Diskusjon:Liste over universitet og høgskoler i Norge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler Liste over universitet og høgskoler i Norge er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Wikipedia Liste over universitet og høgskoler i Norge har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 11, 2011.
Artikkelen Liste over universitet og høgskoler i Norge inngår i underprosjektet Universitetsfusjoner, som jobber med å lage en enhetlig struktur og redigeringspraksis for artikler om norske universitet og høgskoler før og etter fusjoner.

Linjeskift etter ulike tidligere lærested[rediger kilde]

Hei, prøver meg igjen - jeg la inn linjeskift etter ulike foregående læresteder for NTNU, da jeg synes det ser mer oversiktlig ut. Om du er enig så kan jeg gjenta det nedover, hvis ikke så kan jeg fjerne det. mvh - Ulf Larsen 3. jun 2010 kl. 18:38 (CEST)

Jeg synes ikke det er en god idé, hverken mht skjermlengde eller estetisk (ujevn høyremarg); men jeg skal ikke stille meg i veien for det hvis du eller andre vil prøve. MHaugen 3. jun 2010 kl. 22:14 (CEST)
Jeg har gjort det på NTNU, høyre kolonne, om du ikke syns det er noen god ide så tilbakestiller jeg det derfra. mvh - Ulf Larsen 3. jun 2010 kl. 22:30 (CEST)

Lærerutdanning ved HiN lagt ned for flere år siden[rediger kilde]

Vil bare informere om at det er en liten feil ang. Høgskolen i Narvik (HiN) i listen. Lærerutdanningen ved HiN ble lagt ned for flere år siden grunnet manglende søkermasse. Derimot har HiN en bachalorutdanning innen økonomi og administrasjon. Se her for komplett liste over studietilbud ved HiN --Howie! 15. mar 2011 kl. 23:19 (CET)

Det är mer än en lista, snarare en artikel. Så jag skulle ta bort Liste over. Uppdelningen och förklaringarna inspirerar mig till att göra något liknande för Sverige. Tack för denna uttömmande beskrivning av det norska högskolesystemet! --Per W (diskusjon) 31. mai 2019 kl. 13:27 (CEST)[svar]

@Per W: takk! Det er hyggelig hvis det kan være til inspirasjon. Ønsket var å skape en God Liste som både inneholdt en oversikt over dagens høgskoler og universitet, og en komplett oversikt over tidligere høyere utdanning i Norge. Når vi skriver biografier om døde nordmenn, er det ofte nyttig at Wikipedia allerede har artikler om alle tenkelige utdanningsinstitusjoner. Mbh M O Haugen (diskusjon) 31. mai 2019 kl. 13:41 (CEST)[svar]
@Orland:, jo man bör ha med historien, särskilt så att man inte blandar ihop olika lärosäten. Se {{sv:Mall:Svenska_marinen}} för ett område med ännu fler organisationsförändringar. Dock är det ibland att samma artikel innehåller information om flera enheter med olika namn med liknande uppgifter genom åren. --Per W (diskusjon) 2. jun. 2019 kl. 11:11 (CEST)[svar]

Nummerering[rediger kilde]

Pederjo99 (diskusjon · bidrag) har i februar og nå i oktober lagt inn en nummerkolonne i tre av tabellene i denne artikkelen. Jeg fjernet denne kolonnen, med redigeringskommentaren «unaturlig med nummer». Om nødvendig kan jeg begrunne hvorfor det er unaturlig med nummer. Den enkleste og viktigste grunnen er at nummerering nær sagt alltid vil bli oppfattet som en innebyrdes rangering. Dersom målet med nummer-kolonnen var å vise i hvilken rekkefølge de ulike instituasjonene var opprettet, framkommer det allerede - uten sideeffekter - i kolonnen «År».

Pederjo99 tilbakestilte mine redigeringer. Uten noen begrunnelse. I vår veiledningstekst Wikipedia:Verifiserbarhet står det noe som er delvis overførbart til denne situasjonen: «Bevisbyrden ligger hos de som har gjort en redigering eller som ønsker at en redigering skal få bli stående» Det betyr at Pederjo99 bør forklare hvorfor det er lurt/nødvendig å rangere disse universitetene og høgskolene. Mvh M O Haugen (diskusjon) 9. okt. 2022 kl. 19:11 (CEST)[svar]

Jeg ser heller ikke at denne nummereringen er hensiktsmessig. Dette er lister over skoler, formatert som tabeller. Nummerering er hensiktsmessig i f.eks. sporlister (der nummeret viser til sporenes rekkefølge på albumet), men ikke i rollelister (som listes med hovedroller først). Jeg forstår ikke hva nummereringen skal vise til i dette tilfellet. - 4ing (diskusjon) 10. okt. 2022 kl. 08:56 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over universitet og høgskoler i Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. mar. 2023 kl. 01:57 (CET)[svar]