Diskusjon:Kappkolonien

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Kappkolonien er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Wikipedia Kappkolonien har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 48, 2007.
Underprosjektets logo
Sør-Afrikas flagg
Artikkelen Kappkolonien er del av underprosjektet Afrika, som søker å øke antall artikler relatert til Afrika og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende artikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres. Denne siden inngår i arbeidet med Sør-Afrika.
Anbefalt artikkel AA Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på anbefalt-nivå på kvalitetsskalaen.
Høy Denne artikkelen er av høy prioritet innen sitt emne.

Kommentar til anbefalt[rediger kilde]

Mye bra her, men oversettelsen trenger pussing. Skal se mer på det de nærmeste dagene. For mange «røde lenker», noe må fylles med artikler og noe kan kanskje fjernes? Rekken med navn på kommandanter/guvernører vil jeg tro kan stå uten lenking. Ulf Larsen 19. jul 2007 kl. 23:07 (CEST)

Mange røde lenker kommer til å forsvinne etterhvert som jeg arbeider med Sør-Afrika. Jeg er enig i lister over guvenører. Jeg kan heller sette inn de som jeg skriver om. Shauni 19. jul 2007 kl. 23:18 (CEST)
Kan du forresten vente med å røre de røde lenkene på guvernører/statsministre, så skal jeg se hvor mange jeg kan få skrevet om? Shauni 20. jul 2007 kl. 01:59 (CEST)
Jeg avventer, bare si i fra når du eventuelt føler den er klar for videre gjennomgang. mvh - Ulf Larsen 20. jul 2007 kl. 21:55 (CEST)
Da er jeg ferdig med å fjerne røde lenker. Det er en del røde lenker som omhandler tema utenfor Sør–Afrika som jeg ikke har rørt. I tillegg er det noen tema som jeg foreløpig ikke har funnet noe om, men disse er heller ikke nødvendige for forståelsen. Shauni 25. aug 2007 kl. 18:18 (CEST)
Jeg har nå gått gjennom hele artikkelen på nytt og avventer ny vurdering. Shauni 9. sep 2007 kl. 20:36 (CEST)

Syns introduksjonen bør være lenger. Ideelt sett bør introduksjonen gi en bred oversikt over artikkelen og stå i et visst forhold til artikkelens lengde, dvs jo lenger artikkel, jo lenger introduksjon. I og med at denne artikkelen er ganske lang, så bør intro også være lenger enn den er nå. Ellers ser det ut som det er mye bra, godt jobbet! Ulf Larsen 16. sep 2007 kl. 15:12 (CEST)

Bilder, ser du har brukt absolutte størrelser, dvs oppgitt billedstørrelser i piksler. Jeg gjorde selv det før, men har sluttet med det pga overbevisende argumentasjon fra flere som påpeker at det skaper problemer for mange brukere. Det er ingen absolutt regel mot det, men vil sterkt anbefale deg å kun oppgi thumbs, så bildene skalereretter hva den enkelte bruker har oppgitt i sine innstillinger. mvh - Ulf Larsen 17. sep 2007 kl. 17:35 (CEST)

Har forsøkt det før, da fikk jeg kjeft fra andre brukere... Må innrømme at det forvirret meg da jeg trodde det var vedtatt at de ikke skulle ha faste størrelser. Shauni 17. sep 2007 kl. 17:43 (CEST)
Thumbs virker i enkelte tilfeller, mens de i andre reduserer bildene så sterkt at disse like gjerne kan utelates. Generelt sett varieres ikke bildestørrelsene for moroskyld, men for eksempel for å understreke informasjon i tekst. Noorse 18. sep 2007 kl. 21:25 (CEST)
Som sagt er det ingen absolutt regel, en må bruke skjønn, men for egen del bruker jeg nå så godt som uten unntak kun thumbs, selv om bildene noen ganger blir ganske små og vanskelig å tyde. De er der, det er det sentrale, og om brukerne ønsker å se de så er det bare å klikke. mvh - Ulf Larsen 19. sep 2007 kl. 10:23 (CEST)
Det "bare å klikke" er ikke bare. Slik mister tekst og bilde sammenhengen, og forklaringer i teksten forsvinner. Dermed mister teksten sin betydning for bildet. Dersom bildet illustrerer et poeng i teksten skjer det samme. Summa summarum er bildet overflødig om man tvinges til å klikke seg bort fra siden. Noorse 22. sep 2007 kl. 00:20 (CEST)
I Hjelp for bilder står det som følger: «Du bør kun bruke absolutte størrelser der det er helt nødvendig.» Dersom det er helt nødvendig kan man altså sette faste størrelser, men ellers setter man kun attributtet thumb. Ulf Larsen 22. sep 2007 kl. 10:35 (CEST)

«De klaget over at mens de tjente som soldater i tidligere kriger, Kapps geværmenn til hest bestod stort sett av khoikhoier, hadde de ikke mottatt samme behandling som andre som tjente i forsvaret av kolonien.»

Denne setningen er ikke helt klar. Ulf Larsen 17. sep 2007 kl. 17:48 (CEST)

Blir dette bedre?

«Khoikhoiene hadde tjent som soldater i tidligere kriger. Kapps ridende geværmenn bestod stort sett av khoikhoier. De klaget over at de de ikke mottatt samme behandling som andre som tjente i forsvaret av kolonien.» Shauni 17. sep 2007 kl. 22:21 (CEST)

Ser bedre ut ja. En annen sak, jeg ser at artikkelen dekker en annen periode en tilsvarende på enwiki (den går i praksis til 1806). Det er i og for seg greit nok, men det gjør at det blir vanskelig å sammenligne det med hva jeg antar det er oversatt fra. Under Guvernør George Grey fant jeg f.eks uttrykket «hjemmeregjering», skulle gjerne sett i hvilken sammenheng det står. Antar det menes regjeringen i Storbritannia, men er ikke sikker. Er fint om du lager en liste med de artiklene på enwiki hvor oversettelsen kommer fra. mvh - Ulf Larsen 18. sep 2007 kl. 16:30 (CEST)
Med hjemmeregjering mentes regjeringen i Storbritannia. Det var et (muligens dårlig) forsøk på å variere «Storbritannias regjering». Av britene ble denne sett på som en «regjering hjemme» som var deres overordnede. Artikkelen er i sin helhet oversatt fra engelsk wikipedia og dekker hele tidsperioden: Pre-1806, 1806-1870, 1870-1899 og 1899-1910. Artikkelen som interwikien går til på engelsk wikipedia syntes jeg var svært lite dekkende. Det ser ut til at noen har startet et sammendrag, men stoppet i 1806. Derfor valgte jeg å oversette helheten da jeg skulle forandre omdirigeringen som Kappkolonien var før jeg startet arbeidet. Shauni 18. sep 2007 kl. 21:18 (CEST)
Jeg syns det var en bra beslutning, 1910 er vel et naturlig skille, når du nå har lagt inn lenkene så er det lettere å finne de enkelte periodene. Du har absolutt gjort et veldig bra stykke arbeid, la ikke mine få og små korreksjoner overskygge det! mvh - Ulf Larsen 19. sep 2007 kl. 10:23 (CEST)

Du må gjerne legge denne frem for anbefalt nå. Dels fordi jeg tror den er bra nok til det, og dels fordi jeg ser at jeg pga annet ikke har mer tid. Igjen - du har gjort et godt stykke arbeid her! mvh - Ulf Larsen 21. sep 2007 kl. 13:06 (CEST)

" det fremtidige Sør-Afrika"[rediger kilde]

Burde det ikke heller stått "nåtidens Sør-Afrika"? Harald Khan 26. nov 2007 kl. 10:53 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kappkolonien. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. jul. 2017 kl. 00:59 (CEST)[svar]