Diskusjon:Kapp skole

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Wikipedia diskusjon om artikkelen Kapp skole[rediger kilde]

Jeg syns eksperimentet Kapp skole er en smule forstyrrende å ha gående i hovednavnerommet når jeg skal patruljere siste endringer. Skal vi lage presedens på at dette er en akseptert arbeidsmetode? Selv tror jeg det ville vært ryddigere om de kunne eksperimentert på en underside av en brukerside, en underside av Wikipedia:Sandkasse eller noe lignende. - Soulkeeper 9. feb 2010 kl. 13:17 (CET)

Det er nok litt stilbrudd, men kanskje vi skal se det litt an. Vi er ikke så «voksne og seriøse» at vi ikke klarer å håndtere dette. — Jeblad 9. feb 2010 kl. 13:42 (CET) (Droppet en notis hos en wikipedianer på de kanter)
Jeg snakker ikke om å være «voksen og seriøs», jeg snakker om patruljering av siste endringer. I den forbindelse ser jeg at minst én administrator har snublet i artikkelen allerede, og jeg har vært nære på å tilbakestille testredigeringer der selv, men har tatt meg i det da jeg har oppdaget at versjonen jeg skulle til å tilbakestille til var like tøvete som den versjonen jeg skulle fjerne. Så for å spissformulere spørsmålet mitt: Er forstyrrende elementer som senker effektiviteten for de som patruljerer en grei pris å betale for at nye brukere skal slippe å bruke sandkassen? - Soulkeeper 9. feb 2010 kl. 14:42 (CET)
Vi klarer å håndtere det, men det er også et spørsmål om lik behandling. Vi sletter andre ting som er tester og henviser brukere til sandkassen. Vi lar heller ikke andre få ha felles brukerkontoer. Det virker det som det er snakk om her. Har dette blitt tatt opp noen plass? Jeg er for å behandle alle likt. Når skoler vil gjøre slike ting som dette bør vi oppmuntre til det, men på undersider som ikke ligger i navnerommet. Søker man på «Kapp skole» nå, er det denne artikkelen som kommer opp. Mvh 3s 9. feb 2010 kl. 16:28 (CET) Som ikke er så sur og grinete som han høres ut...
Det er positivt at vi har fått en ny artikkel med tekst og bilder. Det er også positivt med alle seriøse forsøk på å teste ut og gjøre seg kjent med Wikipedia, så sure og grinete bør ingen være. Ikke alt av det som fjernes som «tester» er nok like seriøst ment. Derimot er halve artikkelen brukersidestoff som uansett ikke hører hjemme i hovedrommet. Dette er jo ikke Kapp skoles hjemmeside. Slik testing burde ideelt sett skje i en sandkasse, noe vi også normalt oppfordrer til. Vi bør ikke legge opp til at hovedrommet skal være stedet for all slags eksperimentering. Siden det er lagt til en forklarende mal er det ingen stor skade om det ligger slik litt, men det forutsetter jo at noen følger det opp så det ikke blir stående slik lengre enn formålet tilsier.. Ooo86 10. feb 2010 kl. 17:07 (CET)
Det jeg synes er synd med slikt er at artikkelen før eller siden vil bli ryddet kraftig opp i, og da har jo elevene egentlig ikke lært hvordan en wiki fungerer. Skolen burde varsles ang. våre bekymringer, og det bør for fremtiden foreslås at det opprettes en lukket wiki eller at stoffet faktisk holder seg innenfor våre retningslinjer. Å bruke tid på å skrive åpenbart dødkjøtt ved en opprydning er bortkastet tid for både skolen og oss, og ikke minst elevene. Erik 10. feb 2010 kl. 20:57 (CET)
Det blir helt feil at noe slikt skal ligge på hovedrommet. All slik testing bør ligge på en underside. Hvis en administrator, som ikke er oppmerksom på denne diskusjonen, kommer inn og rydder kraftig opp vil vedkommende være i sin full rett. Det beste her er om skolen ble kontaktet og tilbudt hjelp til retningslinjer, og ikke minst insistere på en målsetning (hva forventer man å oppnå) og en tidsplan (når skal det hele være ferdig). Forhåpentligvis er det snakk om en et endelig mål, og ikke at dette bare er bruk av Wikipedia som sosialt medium. Finn Bjørklid 11. feb 2010 kl. 09:47 (CET)
Artikkelen har jo en diskusjonsside som står ubrukt, den er utmerket til å prøve ut tekst som så kan løftes over i artikkelen når elevene og lærere er enig om at den er bra, så kan vi andre gi våre innspill derfra. Foreslår at en admin/byråkrat tar kontakt med skolen og informerer om dette. mvh - Ulf Larsen 11. feb 2010 kl. 11:43 (CET)

Til læreren som står bak dette prosjektet[rediger kilde]

Jeg har en noen innspill til dette prosjektet. Det første og viktigste er at det dere driver med her rett og slett kan være skadelig for barna. Dere oppfordrer/lærer tydligvis barna å legge ut navn og personlig informasjon om seg selv på åpne nettsider. Det som står her er i og for seg ikke så ille, men jeg blir litt skeptisk når det i skolesammenheng blir lagt ut navn, interesser, alder og hvilken skole disse barna går på. Dette er ganske mye informasjon. Barn, også såpass gamle som 11 år, stoler lettere på folk som kjenner navn og fritidsinteresser. Når skolen oppfordrer dem til å legge ut såpass mye på Wikipedia, hva legger de de ut andre plasser?
Det andre er at dette faktisk ikke er å lære dem hva Wikipedia er, da det som står i denne artikkelen ikke hører hjemme på Wikipedia, og vil bli fjernet så raskt som mulig, men helst etter kontakt med dere. Det er fult mulig å skrive på Wikipedia som ern del av undervisningen. En god ide da, kan være å skrive om lokalhistorie eller lignende. Mye av dette er ting som er relevant for Wikipeida, men som vi ikke har artikler om. For ren redigeringsprøving, kan man opprette egne sider som undersider av brukersider o.l., men ikke bruke en artikkelside, slik som det blir gjort her.
Som dere ser av diskusjonen over, er dette prosjektet deres omdiskutert blant andre bidragsytere på Wikipedia. Mvh 3s 15. feb 2010 kl. 09:41 (CET)

Jeg er helt enig i Bruker:3s' betenkninger ovenfor. Det er på sin plass at en ansvarlig lærer tar grep, og styrer prosjektet i riktig retning.
Som det er påpekt i diskusjonene ovenfor, er dette «hjemmeside»-prosjektet ikke en måte å lære om hvordan Wikipedia virker, snarere tvert om. Noen andre ville da tatt tak i artikkelen og ryddet opp, nå gjør ingen det, og resultatet blir at en artikkel som ikke holder Wikipedias mål, blir liggende som om den var en reell artikkel.
Læreren burde selv ha visst hvordan Wikipedia fungerer, hva som hører hjemme i en artikkel, litt om overskrifter, interne lenker osv. Vi ser at elevene krydrer sine innlegg med eksterne lenker (lenker til websider UTENFOR Wikipedia) inne i teksten, noe som i virkeligheten er en nødløsning vi fraråder - eksterne lenker bør ligge samlet i et avsnitt i bunn av artikkelen. For eksempel finner vi den eksterne lenken Taekwondo - Wikipedia (som faktisk peker til den engelske utgaven), istedetfor å henvise til våre interne lenker, direktepekere til artikler på VÅR Wikipedia, som f.eks. vår artikkel om Taekwondo. Vi lager internlenker ved å oppgi artikkelnavnet inne i doble klammeparenteser, slik [[Taekwondo]]. Ganske mange av de eksterne lenkene som elevene bruker, eller som de kunne ha lenket opp, om fotball, håndball, ski, snøbrett, teater og andre hobbyer har allerede artikler på vår Wikipedia. Thea har forstått noe, men ellers er det få elever som synes å ha forstått så mye om hvordan ting virker.
Så lærer, ta grep, og gjør dette på en riktig måte! TorSch 16. feb 2010 kl. 17:34 (CET)
Siden det ikke ser ut til å komme noen respons, tror jeg vi skal erklære dette eksperimentet mislykket og avslutte det. Jeg har i hvert fall ryddet bort det som er helt irrelevant, og fjernet {{arbeid pågår}} samt eksterne lenker fra brødteksten. - Soulkeeper 19. feb 2010 kl. 15:57 (CET)