Diskusjon:Henrik VIII av England

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
TRENGER VEDLIKEHOLD: Henrik VIII av England er en anbefalt artikkel, utmerket artikkel eller en god liste eller portal som trenger vedlikehold.

Følgende vesentlige mangler er anført: Artikkelen tilfredsstiller ikke dagens standard for utmerkede artikler. Den er praktisk talt referanseløs og mangler eksterne linker og kilde, slik det kreves av en utmerket artikkel..

Dersom disse manglene ikke er utbedret, eller påstanden om mangler imøtegått, i løpet av to uker, vil anbefalt- eller utmerketstatusen bli fjernet.


Husk å varsle eventuelle hovedbidragsytere ved å legge inn
{{subst:UA-advarsel|Henrik VIII av England}} ~~~~
på deres brukerdiskusjonssider, samt å opplyse om merkingen på WP:Notiser og på oppslagstavlen, slik at andre blir gjort klar over den.


Utmerket artikkel Henrik VIII av England er en utmerket artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.
Wikipedia Henrik VIII av England har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 36, 2007.

Stamtavle og stilmanual[rediger kilde]

Hei, kan ikke finne noe om stamtavler i stilmanualen (har sett i stilmanual for biografier, der står det generelt svært lite). Ser at enkelte artikler i andre wikier har stamtavlen før litteraturlisten, som svensk og engelsk. Dette er ikke noe kritikk til artikkelen, bare et generelt spørsmål om hvorfor stamtavlen er lagt sist i artikkelen. Spørsmål om artikkeloppbygging og stilmanual anser jeg som viktig, for å få en viss standard og forventet likhet på de mere omfattende artiklene. Håper på noe oppklaring på dette. Grrahnbahr 9. sep 2007 kl. 15:23 (CEST)

Vi har ikke bestemt noe, det er noe som bør tas opp på diskusjonssiden til stilmanualen. Cnyborg 9. sep 2007 kl. 16:42 (CEST)

Følgende avsnitt reagerte jeg umiddelbart på, m.h.t. sin usannsynlighet i presisjon og nivå, og derfor påkaller nøye vurdering av kilden: "I sine siste år ble Henrik mer ondsinnet og tyrannisk. Dette sammenfalt med at hans helse ble verre. Den lange serien av politisk motiverte henrettelser som begynte med Edmund de la Pole, 3. hertug av Suffolk i 1513 endte med Henry Howard, jarl av Surrey i januar 1547. Ifølge Holinshed ble 72 000 mennesker henrettet i løpet av Henrik VIIIs regjeringstid."

Den engelske versjonen i Wikipedia har følgende tekst, som i motsetning til den norske er beskrivelse og vurdering av kildene til et tall som åpenbart verserer i visse sammenhenger, altså et helt annet budskap, selv om dette kan misforstås ved skumlesning : "The cruelty and tyrannical egotism of Henry became more apparent as he advanced in years and his health began to fail. A wave of political executions which had commenced with that of Edmund de la Pole, Duke of Suffolk in 1513 ended with Henry Earl of Surrey in January, 1547. Although some sources claim that according to Holinshed the number of executions in this reign amounted to 72,000, the figure referred to "great thieves, petty thieves, and rogues" and the source is not Holinshed but the English clergyman William Harrison. This inflated figure came from Gerolamo Cardano who in turn got it from the Roman Catholic Bishop of Lisieux.[37]"Dette usignerte innlegget ble skrevet av Hopen, O J (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Dette er ikke en utmerket artikkel! (vekk med gullstjerna)[rediger kilde]

Kildearbeidet, med de tre henvisningene artikkelen inneholder er grovt kritikkverdig. Det henvises til alt for få kilder. Hvilken "prosess" verifiserte denne artikkelen? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 141.20.212.110 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei, ip. Artikkelen gjennomgikk en kandidatprosess i 2007, slik du kan lese her: Wikipedia:Kandidatsider/Henrik VIII av England. Dette var på et tidspunkt i Wikipedias utvikling da kravet til fotnoter ennå ikke var ferdig utviklet til den standarden vi bruker i dag. Det er ulike syn på hvorvidt disse kravene om fotnoter/referanser skal ha tilbakevirkende kraft på slike gamle artikler. Hvis du finner opplysninger, påstander eller hypoteser som du synes er spesielt kontroversielle eller vanskelige å tro på, så er de fint om du kan hjelpe Wikipedia ved å markere dem med {{trenger referanse}} - slik at det blir lettere å se hvor artikkelens eventuelle svakheter ligger. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 5. feb 2013 kl. 08:41 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Henrik VIII av England. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. jul. 2017 kl. 11:34 (CEST)