Diskusjon:Folldalstromma

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Folldalstromma er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


M O Haugen (diskusjon) 21. aug. 2016 kl. 18:00 (CEST)[svar]

Wikipedia Folldalstromma har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 6, 2020.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Frøyningsfjelltromma. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. sep. 2017 kl. 01:36 (CEST)[svar]

Nå denne uka, mens artikkelen er ukens artikkel, har jeg hatt noen spørsmål fra samiske venner som er sterkt engasjert i denne historien. De mener at tromma bør omtales som Folldalstromma, ikke Frøyningsfjelltromma. Jeg har gått tilbake til kildene, og sett nøyere etter.

Dunfjeld-Aagård skriver «Folldalstromma», Kråik skriver «Folldalstromma», Hermanstrand bruker noen steder begge navnene, men i sitt hovedverk (2009) skriver han «Folldalstromma», direktør Fossum ved Saemien Sijte kaller den Folldalstromma når hun snakker om den (Trønderavisa 23.9.2019). Vitenskapsmuseet kaller den riktignok Frøyningsfjelltromma i 2017, men vi kan ikke utelukke at denne artikkelen har vært medvirkende til det.

Konklusjon: jeg skjønner/husker ikke lenger hvorfor jeg valgte artikkelnavnet Frøyningsfjelltromma. Artikkelen bør flyttes. Jeg gjør det nå. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 8. feb. 2020 kl. 08:52 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Folldalstromma. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. des. 2021 kl. 08:05 (CET)[svar]

Dårlige bilder[rediger kilde]

Jeg hadde en omfattende raptus i bildebasen Commons høsten 2014, hvor jeg jobbet meg gjennom opplysningene om alle de samiske trommene. Jeg erstattet helt generell info om trommer generelt med spesifikk informasjon om hver enkelt tromme, som som her. For dette arbeidet hadde jeg lånt inn Ernst Mankers store bokverk om de samiske trommene fra et bibliotek, i og med at mye av denne informasjonen ikke fantes online da, og ikke finnes online ennå. I samme slengen gjorde jeg noen helt banale lavkvalitetsavfotograferinger av andre bilder i Mankers bøker. Slik som fil:Frøyningsfjelltromma anheng.jpg. Bare få uker senere hadde jeg fått gjennomslag i min dialog med trommas eiere på Meininger Museen, som sendte over gode, høykvalitetsbilder som dekket det samme emnet og informasjonsbehovet, slik som dette bildet: fil:Freavnantjahke gievrie Koch 2005 02.TIF.

Jeg ser at to av mine dårlige bilder ble lagt inn i artikkelen tidligere i sommer, og jeg tok dem ut nå i dag. De anhengene som vises på disse bildene, blir bedre dokumentert gjennom andre bilder som allerede finnes i artikkelen. M O Haugen (diskusjon) 26. aug. 2023 kl. 17:15 (CEST)[svar]