Diskusjon:AFI’s 100 Years…100 Heroes & Villains

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler AFI’s 100 Years…100 Heroes & Villains er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


--M O Haugen (diskusjon) 9. jun. 2018 kl. 11:24 (CEST)[svar]

Wikipedia AFI’s 100 Years…100 Heroes & Villains har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 31, 2020.

Sortering av navn[rediger kilde]

Ved å bruke Mal:Sorterbart navn i midtkolonnen med personnavn, kan disse bli sortert etter etternavn. Jeg har brukt denne malen i bl.a. Hedmark fylkeskommunes kulturpris og Mesterverk fra verdenslitteraturen, andre har brukt den i f.eks. Aftenpostens gullmedalje. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 22. apr. 2018 kl. 22:42 (CEST)[svar]

Hei, det var planen! Jeg har bare ikke kommet så langt enda. // Mvh Torfilm (diskusjon) 23. apr. 2018 kl. 23:14 (CEST)[svar]

Hvilke figurer jeg har valgt[rediger kilde]

Det følger av reglene om gode lister at «alle objekt som står på lista skal være beskrevet i en egen artikkel». Denne listen innfrir ikke dette kravet, men det er heller ikke riktig om den skulle gjøre det. Noen figurartikler er åpenbart unødvendige å lage, for eksempel «Jurymedlem nr. 8» i 12 edsvorne menn eller haien i Haisommer. Dette er rollefigurer som ikke har en biografi eller personlighet ut over den funksjonen de har i samspillet med de andre, og dét kan best presenteres i artikkelen om filmen.

En annen faktor jeg har vurdert i vektleggingen av hvilke figurer jeg bør skrive om og ikke, er antall interwikilenker. Men det er ikke alltid at flere interwikilenker betyr at artikkelen er nødvendig/relevant. I tillegg har jeg valgt bort figurer som kun finnes i den gitte filmen, for eksempel Marge Gunderson fra Fargo. Jeg har lagt mest fokus på figurer som dukker opp i flere verk (flere bøker, flere filmer, andre varemerker...), samt figurer som er ekstra populære (f.eks. Jack Torrance fra Ondskapens hotell, scenen hvor han bryter seg gjennom baderomsdøra er vel fremdeles et fast referansepunkt hos veldig mange).

I de tilfellene hvor det ikke lages separate figurartikler, står det noe om rollefiguren og dens oppføring på lista i selve filmartikkelen, se for eksempel Livet er vidunderlig.

// Mvh Torfilm (diskusjon) 1. jun. 2018 kl. 15:47 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen AFI’s 100 Years…100 Heroes & Villains. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. jan. 2022 kl. 18:17 (CET)[svar]